logo

BVHD Üyesi Veteriner Hekimler Karşıyaka’da Çalıştayda Buluştu

BVHD Üyesi Veteriner Hekimler Karşıyaka’da  Çalıştayda Buluştu

Türkiye genelindeki belediyelerde görevli olan Belediye Hekimler Derneği (BVHD) üyesi veteriner hekimler Karşıyaka’da düzenlenen çalıştayada bir araya geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen “sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu çalıştayı”nda sokak hayvanları, barınma ve beslenme ihtiyaçlar ve sorunları masaya yatırılırken, çözüme yönelik öneriler de dile getirildi.

İzmir Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde Belediye Hekimler Derneği (BVHD) tarafından düzenlenen “sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu çalıştayı”na Veteriner Hekim Necati Bozkurt, Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası’nı temsilen katıldı.

Sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacı ile düzenlenen “sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu çalıştayı”na  ev sahibi Karşıyaka Belediyesi ile birlikte Ataşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile Samsun Büyükşehir ve Eskişehir Odunpazarı belediyeleri veteriner müdürlükleri katkı verdiler.

“SAHİPSİZ HAYVANLARIN REHABİLİTASYONU ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ

Belediye Hekimler Derneği (BVHD) tarafından Karşıyaka’da düzenlenen “sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu çalıştayı”na katılan Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Necati Bozkurt, Belediye Hekimler Derneği (BVHD) tarafından düzenlenen çalıştaya verdiği destek için Karşıyaka Belediyesi ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, “Belediye Veteriner Hekimler Derneği’nin düzenlediği farklı illerden katılımcıların da olduğu “4-5 Aralık 2021 tarihinde İzmir il genelinde sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu çalıştayı yapıldı. Çalıştaya İVHO adına katıldım. Belediye Veteriner Hekimler Derneği Başkanımız Sinan Okcuoglu ve yönetimine göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

HAYVANLARI KORUMA KANUNU SOKAK HAYVANLARININ SORUNLARINI ÇÖZMEDİ

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Necati Bozkurt, çalıştay ile ilgili açıklamasında;  “2004 yılında çıkarılan hayvanları koruma kanunu aradan geçen 17 yılla rağmen, sokak hayvanlarının sorunlarını çözmediğini, aksine sorunlarının katmerleşecek arttığını bu konuda ülkeyi yönetenlerin sokak hayvanlarının sorunlarını çözme samimiyeti malesef ortada olduğu belirtildi.”  İfadelerine yer verdi.

VETERİNER HEKİMLERİN SAĞLIK SINIFINDA SAYILMALI

Bozkurt, kanun ve yönetmelik çıkaranların konunun muhatabı olan Veteriner Hekimler Odası ve ilgili Dernekleri muhatap almadıklarına dikkat çekilen çalıştay ile ilgili ayrıntılarda, “Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyelerin işbirliği ve elde olan imkanlarla sahipsiz sokak hayvanları rehabilitasyonu değerlendirildi.  İktidar tarafından Veteriner Hekimlerin sağlık sınıfında sayılmamaları, sağlıkta şiddet kapsamına alınmamaları, özlük haklar ve fiili hizmet zammında meslektaşlarımızın dışlanmasına dikkat çekildi” tespiti ve değerlendirilmelerinin ye aldığını aktardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ