logo

Canan Kaftancıoğlu CHP İstanbul’a Yeniden Aday

Canan Kaftancıoğlu CHP İstanbul’a Yeniden Aday

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 9 Şubat’ta  “İstanbul’dan Türkiye’ye Tek Yön İktidar!” sloganıyla gerçekleşecek 37. CHP İstanbul İl Kongresi’nde yeniden aday olduğunu açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul İl Başkanı Canan “İstanbul’dan Türkiye’ye Tek Yön İktidar!” sloganıyla 9 Şubat 2020 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan CHP İstanbul 37. Olağan İl Kongresinde aday olduğunu açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “9 Şubat’ta gerçekleşecek 37. CHP İstanbul İl Kongresinde Bir kez daha adayım çünkü dahası var! Biz mevsimin devamı için adayım. Türkiye’ye nefes aldırmak için adayım.” diyerek yeniden aday olduğunu açıkladı.

KAFTANCIOĞLU, “YAPACAKLARIMIZIN DAHASI VAR..”

”İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar” parolasıyla, yeniden birlikte, yeniden inanarak yeni bir yolculuğa çıktıklarını ifade eden Canan Kaftancıoğlu, “Yapacaklarımızın Dahası Var..” diyerek  örgütüne seslendiği adaylık açıklamasında; “Dahası var dostlarım! Umudu birlikte yayacağımız günlerin dahası var. Biz mevsiminin daha büyük çiçeklerini elele ekeceğimiz yolculukların dahası var. İktidar için mücadele edeceğimiz her bir anın dahası var. Hayallerimizin dahası var.

Bu inançla 37. İstanbul İl Kongresi’nde bir kez daha İl Başkanlığına adayım. Sizlerden aldığım inançla hep birlikte Türkiye’ye nefes aldırmak için adayım.” İfadelerine yer verdi.

İSTANBUL’DAN TÜRKİYE’YE TEK YÖN İKTİDAR

9 Şubat’ta CHP İstanbul 37. Olağan İl Kongresinin gerçekleştireceğini ifade eden Canan Kaftancıoğlu, “İki yıl önce adaylık açıklamamızı yaparken hep birlikte hayalimizi hayata geçireceğimizi söylemiştik. Yapacaklarımızın dahası var o nedenle adayım. İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar… Şimdi yeniden yeni bir hikayeye ve yolculuğa çıkıyoruz.”  Dedi.

YENİDEN YENİ BİR HİKAYEYE VE YOLCULUĞA ÇIKIYORUZ

CHP İstanbul il başkanı olarak görev yaptığı süre içerisinde fedakarlıkta bulunan ailesine, ve örgütüne  teşekkür eden Canan Kaftancıoğlu, “İstanbul’a nefes aldıran Ekrem Başkanımıza, hayalimizin parçası olan İstanbul İttifakı’na ve CHP örgütüne ne kadar teşekkür etsem azdır. Parti içi demokrasiyi uygulayan tek partiyiz. Kongrelerimiz, kişilerin değil ilkelerin tartışıldığı, kararın örgütlerimizde olduğu süreçlerdir. 9 Şubat İstanbul Kongremizi bu inançla gerçekleştireceğiz. Yapacaklarımızın dahası var o nedenle adayım. İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar. Şimdi yeniden yeni bir hikayeye ve yolculuğa çıkıyoruz.” Diye konuştu.

DAYATMA DEĞİL, KENDİ DÜŞÜNCESİDİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini işaret ederek yeni dönemde de devam etmesi yönündeki görüşünün dayatma olarak nitelenmesi gerektiğini kaydeden, Canan Kaftancıoğlu, “CHP, demokrasinin kendi içinde uygulandığı bir parti. Genel Başkanımızın, ilçe başkanları ile yaptığı toplantıda, bizlerle çalışmaya devam etmek istemesi bir dayatma değil, kendi düşüncesidir. Genel Başkanımız hak teslimi yapmıştır, kanaatini belirtmiştir, örgütümüzün karar vereceğini dile getirmiştir. CHP, demokrasinin yaşandığı bir parti. Elbette başka adaylar çıkabilir. Bizimki bir bayrak yarışı. Başka aday çıkmasıyla ilgili en ufak bir kaygısı olmaz.”  Dedi.

KARŞINIZA ADAY OLMAYI DÜŞÜNMEDİM

Kongrede aday olacağını açıkladığı toplantıda konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, a, Cemal Canpolat ile görüşmesine de değindiği konuşmasında; “Biz CHP’de geçmiş dönemlerde aynı koltuklarda oturmuş insanlar olarak her zaman bir araya geliyoruz. Cemal Başkanımıza da hak teslimi yapmamız lazım. Cemal Başkanımız, ‘Ben sizin karşınıza aday olmayı düşünmedim, doğru da bulmam. Bunu görüştüğüm herkese söyledim. Benim çevremde dışlandığını düşünen birtakım arkadaşların böyle bir eğilimi ve önerileri oluyor, ben de bu süreci yönetmek durumundayım’ dedi. Cemal Başkanımız da aday olup çekilmiş birisi değil.” İfadelerine yer verdi.

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

1972 Ordu doğumlu olan Canan Kaftancıoğlu İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamladı. 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak çalıştı. 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda Adli Tıp ihtisasına başladı. TiHV(Türkiye İnsan Hakları Vakfı) ‘de vaka taraması yaparak “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” isimli teziyle ihtisasını tamamladı.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dernek ve demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Toplumsal Bellek Platformu’nun kurulmasında önayak oldu. Yakın tarihimizde yaşanan faili meçhul bırakılmış cinayetlere dikkat çeken Yalın Ses yayınlarından “Benim Babam Bir Kahramandı” isimli derleme kitabı bulunmaktadır.

İletişim yayınlarından Müge Tuzcuoğlu derlemesi “Roboski İstenmeyen Çocuklar” ve Um:Ag yayınlarından Eren Aysan derlemesi “Bir Eflatun Ölüm” isimli kitaplara yazı katkısı sunmuştur.

Bilimsel ve sosyal alanlarda yayınlanmış yüzü aşkın makalesi vardır. Birleşik Haziran Hareketi geçici yürütmesinde görev almıştır. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri düzenleme komitesindedir.

2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında İl başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürmüştür.

2011-2012 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul basın, kültür ve iletişimden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2012-2014 yıllarında ise İl Başkan Vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevlerini yaptı.

2014 Seçimlerinde Maltepe Belediye Başkan adayı oldu. 13 Ocak 2018’de yapılan CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde İstanbul İl Başkanı seçildi.

Halen kurucu ortağı olduğu özel bir sağlık kuruluşunda genel koordinatör olarak çalışmaktadır. Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile evli olup Çağım Işık isminde bir kızı bulunmaktadır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ