logo

Çankırı Valisi Taşolar ‘Çorak Yerler Kazı Alanı’nı Ziyaret Etti

Çankırı Valisi Taşolar ‘Çorak Yerler Kazı Alanı’nı Ziyaret Etti

“Çorak Yerler Kazı Alanı”nı ziyaret eden Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, alanı başkanı Prof. Dr. Ayla Sevim Erol’dan kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, “Çorak Yerler Kazı Alanı”nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çorakyerler Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Ayla Sevim Erol‘dan alan ile ilgili bilgi alan Vali Taşolar, kazı çalışmaları yerinde inceledi.

Çorakyerler Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Ayla Sevim Erol’dan kazı çalışmaları ilgili bilgi alan Vali Mustafa Fırat Taşolar daha sonra “Çorak Yerler Araştırma ve Kazı Evi”ni ziyaret ederek kazı alanında bulunan fosilleri inceledi.

“Çorak Yerler Kazı Alanı” ziyaretinde Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar’a; Çankırı İl Jandarma komutanı Albay Yusuf Mutlu Genç, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ve İl Kültür ve Turizm müdürü Muharrem Ovacıklı eşlik etti.

HOCAMIZDAN FOSİLLERİN SERÜVENİNİ DİNLEDİK

Çorakyerler Kazı Alanı ziyareti ile ilgili açıklama yapan Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, açıklamasında “8,5 milyon yıllık fosillerin çıkarıldığı Çorakyerler Kazı Alanını ziyaret ederek çalışmaları yürüten Prof. Dr. Ayla Sevim Erol hocamızdan fosillerin serüvenini dinledik. Tabiri caizse iğneyle kuyu kazan azimli arkadaşlarımıza sabır ve emekleri için teşekkür ediyoruz.” İfadesine yer verdi.

Çorak Yerler Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Ayla Sevim Erol ziyaret ile ilgili, “Çankırı Valimiz Sn. Mustafa Fırat Taşolar, İl Jandarma komutanımız Sn. Albay Yusuf Mutlu Genç, İl Emniyet Müdürümüz Sn. Yılmaz Delen ve İl Kültür ve Turizm müdürümüz Sn. Muharrem Ovacıklı Çorakyerler kazı alanı ile kazı evimizi ziyaret ettiler, teşekkür ederiz.” Paylaşımı yaptı.

Çankırı Çorakyerler’de yaklaşık 9 milyon yol önce Afrika ormanlarına benzer bir ortamda yaşamış olan, günümüzde nesli tükenmiş hayvan türlerinin fosillerini gün yüzüne çıkarma amacıyla Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığındaki ekip “Çorakyerler Kazı Alanı”nda çalışma yürütüyor.

Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığındaki ekip “Çorakyerler Kazı Alanı”ndaki kazı çalışmaları ile ilgili “Çankırı’da, bu yıl 8,5 milyon yıllık 100 fosil bulundu.” Açıklaması yapmıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ