logo

CHP Ataşehir’in Delege Sayısı ve Mahallelere Dağılımı

CHP Ataşehir’in Delege Sayısı ve Mahallelere Dağılımı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurultay’a götürecek kadroların belirleneceği mahallelerden başlayan Ataşehir’de, İstanbul’da ve tüm Türkiye’de kongre süreci başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından belirlenen takvime göre 400 delegenin seçileceği Ataşehir’in mahallelerindeki delege seçimleri 16 ve 17 Kasım tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günleri açıklanan saatlerde yapılacak.

İÇERENKÖY 80 DELEGE İLE İLK SIRADA

Toplam 40 delege ile Cumhuriyet Halk Partisi ilçe il ve Kurultayda temsil edilen Ataşehir’de delegelerin mahallelere dağılımında en büyük pay, Türkiye’nin en büyük mahalleleri arasında ilk sıralarda yer alan İçerenköy 80 delege ile ilk sırada yer alıyor.

MİMAR SİNAN 4 DELEGE İLE SON SIRADA

İçerenköy’ü 49 delege ile Atatürk 38 delege ile Barbaros, 36 delege ile Küçükbakkalköy ve 26 delege ile Kayışdağı takip ediyor. En az delege ile temsil edilen mahallelerde ilk sırada Mimar Sinan 4 delege ile yer alırken, 5 delege ile Yenisahra ve 6 delege ile Ferhatpaşa son sıralarda yer alan mahalleler.

ATAŞEHİR’DE 17 MAHALLEDE DELEGE SEÇİMİ 16 VE 17 KASIM

Kongre süreci ile ilgili açıklama yapan Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “16 ve 17 Kasım tarihlerinde Ataşehir’de 17 mahallede de iki gün içerisinde delege seçimlerimizi yapacağız. Arkadaşlarımızın sandığa yansıyan iradelerini il başkanımıza bildireceğiz. Aralık sonu veya Ocak başında da İlçe Kongresi yapıp bu süreci tamamlayacağız.” Dedi.

DELEGASYON SEÇİM TAKVİMİ ÇİN TIKLAYINIZ

Takvime göre İl kongrelerinin sonuçlanmasından sonra açıklanacak tarihte CHP Büyük Kurultayı gerçekleştirilecek.

BAZI MAHALLELERDE ÇİFT LİSTE OLABİLİR

Edinilen bilgiye göre 17 Mahallesi bulunan Ataşehir’de yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi mahalle delege seçimlerinden bazıları tek liste ile yapılırken, bazı mahallelerde çift iste ile seçimin gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Listelerin Beyaz ve Mavi olarak belirlendiği delege seçimlerinde çift liste ile yarışacak mahalleler merak ediliyor. Konu ile ilgili açıklamanın yakın bir zamanda yapılması bekleniyor.

ATAŞEHİR İLÇE KONGRE DELEGELERİ SEÇİM İÇİN TARİHİ

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından İlçe kongre delegeleri seçim için tarihi, saati, yer ve sorumlu yöneticileri şu şekilde açıklandı:

16 Kasım 2019 Cumartesi günü;
Atatürk, İçerenköy, Yenisahra, Yenişehir Kayışdağı, Mevlana, Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Ferpaşa mahallelerinde delegasyon seçimleri yapılacak.

17 Kasım 2019 Pazar Günü;
Örnek, Esatpaşa, Fetih, Barbaros, İnönü, Mustafa Kemal Aşık Veysel ve Küçükbakkalköy mahallelerinde ilçe kongrelerinde yönetimi belirlemek üzere sandık başına gidecekler.

ATAŞEHİR’İN 17 MAHALLESİNDE DELEGE SAYISI DAĞILIMI:

16 VE 17 KASIM CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ DELEGE SEÇİMİ SAAT VE YERİ:

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ