logo

Çılgın Proje ‘Kanal İstanbul’da İlk Köprü Ayrıntıları Açıklandı

Çılgın Proje ‘Kanal İstanbul’da İlk Köprü Ayrıntıları Açıklandı

“Kanal İstanbul” projesinde ilk kazmanın vurulacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Haziranın sonunda temelinin atılması beklenen 6 köprüden ilkinin ayrıntılarına paylaşıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İnadına Yapacağız” diyerek “Kanal İstanbul” yapımında ısrarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Haziranın sonunda temelinin atılması beklenen “Çılgın Proje” kapsamındaki en aza 6 köprüden ilkinin ayrıntılarına ulaşıldı.

İstanbul’un Avrupa yakasında Karadeniz’den Marmara Denizi’ne uzanacak şekilde tasarlanan ve “çılgın proje” olarak bilinen su yolu “Kanal İstanbul” projesi kapsamında, güzergahta yapılacak ilk köprüye ilişkin detaylar paylaşıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi Başakşehir-Bahçeşehir-Nakkaş Kesimi işi kapsamında, Sazlıdere geçişini sağlayacak şekilde inşa edileceği iddia edilen “Kanal İstanbul” projesi kapsamında planlanan en az 6 köprü projesinden ilki “gergin eğik askılı” olarak planlanmış.

Edinilen bilgilere göre, köprünün temelinin, haziranın son haftasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılacağı törenle atılması bekleniyor.

“Kanal İstanbul” projesi kapsamında, 3. Boğaz Köprüsünün de yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Başakşehir-Bahçeşehir-Nakkaş Kesim-08 (bağlantı yolları dahil) işi kapsamında, Sazlıdere geçişini sağlayan gergin eğik askılı köprü imalatı yapılacağı öğrenildi.

Köprü ayak açıklığı 440 metre, sağ ve solda 210 metrelik yan açıklıklarla birlikte uzunluğu 860 metre, yaklaşım viyadükleri ile toplam uzunluk 1618 metre olarak tasarlanmış. 196 metre yükseklik ve 46 metre genişlikte olacak köprü ve viyadük 4 şeritli iki yönlü bölümden oluşuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ