logo

Depremin Dördüncü Günde Enkazdan Mucize Kurtuluş

Depremin Dördüncü Günde Enkazdan Mucize Kurtuluş

Can kayıplarının yürekleri yaktığı deprem bölgesinde 4. Günde gözler, arama kurtarma çalışmalarında enkaz altından gelecek güzel haberlere çevrildi.

Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olan 7,7’lik depremle 6 Şubat saat 04.17’de sarsıldı. Ardından Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremi yaşadık.

Can kayıplarının yürekleri yaktığı deprem bölgesinde tüm gözler enkaz altından gelecek güzel haberlere çevrildi.

Hatay‘da arama kurtarma çalışmalarına katılan Erzurum AFAD ekibi, depremden 78 saat sonra 2 yaşındaki Mehmet Tatar’ı enkazdan çıkardı.

Gece gündüz enkaz başında görev yapan arama kurtarma ekipleri enkazda bekleyen vatandaşların umutlarını yeşertmek için çalışıyor.

Hatay Odabaşı Mahallesi Öğretmenler Sitesi’nde arama-kurtarma çalışmalarını sürdüren Erzurum AFAD ekibi, depremden 79 saat sonra Selma Hasar’ı (40) da enkazdan çıkardı.

79 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILDILAR

Arama kurtarma ekipleri yıkılan bina enkazından 78 saat sonra Hatice İğde ve 2 çocuğunu sağ olarak kurtardı.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde Mehmet Naim, kardeşi ve Öğretmen Hatice İğde enkazdan 15 saatlik çalışma ile sağ olarak çıkarıldı. Hatice İğde’nin çocukları ile bilgisayara masasının altına saklandığı, ekiplerin sismik dinleme ile ulaştığı yer nokta olarak tespit edildi. Anne ekiplerin çağrısıyla duvara 3 kez vurarak tespit edildi.

15 saat önce sismik dinleme ile ulaştığı öğretmen Hatice İğde ekiplerden ilk olarak çocuklarını kurtarmalarını istedi. Anne ve 2 çocuğun enkazdan çıkarılmasına yardımcı olan AFAD görevlisi ise, ‘Hayatımın en güzel günüydü. 15 saattir bunun için çabalıyoruz. Hep beraber biz buradayız.” İfadeleri ile sevincini paylaştı.

Elbistan’da arama kurtarma çalışması yürüten Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Kümbet Mahallesi’nde enkaz altında kalan 3 kişilik aileyi kurtardı. Ekipler, İbrahim Ali (50), Ahmet Ali (22) ve Muhammet Ali’yi (15) depremden 72 saat sonra 4 katlı binanın giriş katından 8 saat süren çalışmayla sağ çıkardı.

Elbistan’da Yunus Emre Mahallesi Aydınlık Sitesindeki 6 katlı binanın enkazında kalan Berivan Yılmaz, annesi Kadriye ve üniversite öğrencisi kardeşi Özge Yılmaz (24), kurtarıldı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ