logo

En Düşük Emekli Maaşında Buluşan Milyonlarca Emekliye Zam Yok!

En Düşük Emekli Maaşında Buluşan Milyonlarca Emekliye Zam Yok!

Torba yasada görüşülen önergeye göre kök maaşa yapılacak yüzde 25’lik zam, 7 bin 500 lirada toplanan en düşük emekli aylığı alan milyonları etkilemiyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

En düşük emekli maaşı kapsamındaki milyonlarca Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SGK emeklileri zamdan etkilenmiyor.

Ak Parti Grubu tarafından hazırlanan torba yasa kapsamında hazırlanan önerge ile Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SGK emeklileri yılın altı ayı için öngörülen refah payı ile birlikte yüzde 25 zamdan 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük aylık tutar kapsamındaki emekliler yararlandırılmadı.

Memur, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin temmuz dönemindeki 6 aylık zammı refah payı ile birlikte yüzde 25 olarak belirlendi. Komisyonlarda görüşülen teklife EYT’liler de dahil edildi.  Yüzde 25 olarak belirlenen zamdan 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük aylık kapsamındaki emekliler muaf tutuldu. 7 bin 500 lira ile en düşük emekli maaşı alanlar zamlardan yararlanamıyor.

Komisyonlarda görüşülen önergeye göre kök maaşa yapılacak yüzde 25’lik zam, daha önce 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli aylığını etkilemiyor.

6 bin lira kök aylığı alan emekliye yüzde 25 zam yapılarak kök aylığı 7.500 liraya yükselecek. Halen 7.500 lira aylık alan emekli grubu zam alamayacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ