logo

Ilgaz ‘İstiklal Yolu’ Etkinliği ‘İstiklal Yürüyüşü’ne Maden Kazası Nedenli Erteleme

Ilgaz ‘İstiklal Yolu’ Etkinliği ‘İstiklal Yürüyüşü’ne Maden Kazası Nedenli Erteleme

Kurtuluş Savaşı günlerini yad etmek, şehitlerimizi anmak, İstiklal Mücadelemizin geçtiği Ilgaz’da yaşananları hatırlamak için İstiklal Yolu etkinlikleri düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ilgaz Derbent Şehitler Anıtı’nda 15 Ekim Cumartesi günü başlayan 13. İstiklal Yolu etkinliklerinin 1. Günü, ilçe merkezinde ve akabinde Şehitlik Mezarlığı’ndaki program ile devam etti. Ilgaz’da gerçekleştirilen İstiklal Yolu kortej yürüyüşü sonrası, yöresel keşke ikramı ile 13. İstiklal Yolu etkinlikleri 1. Gün programı tamamlandı.

Ilgaz’da Kurtuluş Savaşı günlerini yad etmek, şehitlerimizi anmak, İstiklal Mücadelemizin geçtiği bu topraklarda kurtuluş mücadelemizin verildiği günleri hatırlamak için düzenlenen İstiklal Yolu etkinliklerinin 13’üncüsü her yıl olduğu gibi bu sene de düzenlendi.

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde düzenlenen 13. İstiklal Yolu etkinliklerinin 1. Günü Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk ve Ilgaz Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi ile birlikte; Çankırı ve Ilgaz protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

İSTİKLAL YOLU 2. GÜN ETKİNLİKLERİ MADEN KAZASI NEDENİYLE ERTELENDİ

Çankırı Ilgaz ilçesinde her yıl düzenlenen 13. İstiklal Yolu etkinlikleri 2. Gün programı ve “İstiklal Yürüyüşü” Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 41 madencinin yaşamını kaybettiği maden ocağı kazası nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

MEHMED ÖZTÜRK: ‘CESARETLE YÜRÜDÜĞÜMÜZ YOL’DUR İSTİKLAL YOLU

13. İstiklal Yolu etkinlikleri ilgili açıklama yapan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk: “Tarihsel açıdan önemli bir konumda bulunan Ilgaz’ımızda 15 Ekim Cumartesi günü İstiklal Yolu etkinliklerinin 1. gününü icra ettik. Derbent Şehitler Anıtı’nda başladığımız anma töreni ilçemiz çarşı merkezinde ve akabinde Şehitlik Mezarlığı’nda devam etti. Ardından gerçekleştirdiğimiz kortej yürüyüşü sonrası katılımcılara yöresel keşkeğimizi ikram ettik.” Dedi.

2. GÜN ETKİNLİĞİ “İSTİKLAL YÜRÜYÜŞÜ” ERTELENDİ

“İstiklal Yürüyüşü” ikinci gün etkinliklerinin ileri bir tarihe ertelendiğini kaydeden Başkan Mehmed Öztürk, “Aynı gün Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı kazası hepimizi derinden üzdü. Bu sebeple duyduğumuz üzüntünün bir yansıması olarak her yıl Üçoluk Karakolu mevkisinden başlayarak gerçekleştirdiğimiz “İstiklal Yürüyüşü” ikinci gün etkinliğimizi başka bir tarihe erteledik. Bartın’daki kazada hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Rabbim bu tür felaketlerden ülkemizi muhafaza eylesin.” İfadelerine yer verdi.

12.ILGAZ İSTİKLAL YOLU ve YÜRÜYÜŞÜ 2021 YILI

İSTİKLAL YOLU ve İSTİKLAL YÜRÜYÜŞÜ HAKKINDA:

İSTİKLAL YOLU NEDİR?

Kurtuluş Savaşında Karadeniz’den deniz yolu ile gelen ve İnebolu’da karaya çıkartılan; Kastamonu, Ilgaz, Çankırı, Kalecik, Ankara hattındaki 344 kilometre uzunluktaki “İstiklal Yolu” üzerinden ordunun ihtiyacı olan mühimmat ve cephane sevkiyatı yapılan yol SİT alanı olarak tanımlandı ve “İstiklal Yolu” adını aldı.

Milli kurtuluş mücadelemiz “İstiklal Savaşı” sırasında cephe gerisinde kalan kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan karınca ordusu tarafından kağnılarla ve sırtlarında cephane taşırken kullanılan, milli mücadelemizin kaderini değiştirerek zaferin önünü açan ana yolun adı; “Tarihi İstiklal Yolu” oldu.

KASTAMONU VE ÇANKIRI’DA İSTİKLAL YOLU ETKİNLİKLERİ DÜZENLENİYOR

İnebolu’dan başlayan Kastamonu, Ilgaz, Çankırı, Kalecik üzerinden Ankara’dan cepheye sevkiyatın yapıldığı hatta belirlenen İstiklal Yolu üzerinde, Kastamonu ve Çankırı illerinde ayrı ayrı düzenlenen İstiklal Yolu yürüyüşü ve etkinlikleri ile; Kurtuluş savaşı cephesinde savaşan ve cephe gerisinde kurtuluş mücadelesi veren kahraman şehitlerimiz olan atalarımız yad ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ