logo

İstanbul İl Özel İdare’den Hacker Saldırısı Açıklaması

İstanbul İl Özel İdare’den Hacker Saldırısı Açıklaması

il ozel idare 28. Haziran günü İstanbul İl Özel İdaresi websitesine düzenlediği saldırıda siteyi hacklediği ve borçları sıfırladığı iddiasına, İstanbul İl Özel İdaresi’nden açıklama geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Redhack hacher gurubunun yaptığı açıklamada, 28.06 günü İstanbul İl Özel İdaresi’nin web sitesine düzenledikleri saldırıda çeşitli kurumların borçlarını sıfırlandığı duyurulmuştu.
İstanbul İl Özel İdaresi, Redhack hacher gurubunun yaptığı açıklamalarda duyurduğu iddiaların asılsız olduğu, sadece fatura takip sistemine girildiği, buradan fatura silme yada güncelleme yapılmasının mümkün olmadığını açıkladı.

İstanbul İl Özel İdaresi’nin Redhack hacher gurubunun saldırısı ile ilgili yaptıpğı açıklama şöyle:

Bazı medya kuruluşlarında idaremizin otomasyon programının hacklendiğine ilişkin haberler yapılmıştır. Saldırgan grubun kamuoyunu yanıltıcı iddialarına açıklık getirmek için aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

28.06.2013 saat 06:30 sularında İstanbul İl Özel İdaresi’nin Fatura Otomasyon programına redhack gurubu tarafından hacksaldırısı düzenlenmiştir. Fatura Otomasyon programı ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sadece veri giriş ekranı olarak tasarlanmıştır. Sistem ile İstanbul’da ki eğitim kurumlarının fatura takibinin daha hızlı bir biçimde yapılması amaçlanmıştır. Yani program üzerinde sadece fatura takibi yapılmakta olup herhangi bir tahakkuk(ödeme) işlemi yapılmamaktadır.

Sisteme kayıtlı herhangi bir faturanın silinmesi, güncellenmesi söz konusu değildir. Faturalarla ilgili asıl kayıtlar ilgili kurumlarda tutulmaktadır. Bu arada Hack saldırısı sonucunda sadece yeni kurum eklemesi yapılmıştır. Basında yer aldığı gibi kurumların borçlarının silinmesi, güncellenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Söz konusu gurubun tamamen kamuoyunu yanıltma amaçlı bir girişimidir. Konu ile ilgili olarak adli mercilere başvurular yapılmıştır.

Gerekli önlemler alınıp fatura otomasyon sistemi tekrardan erişime açılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.                          Saygılarımızla

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ