logo

İstanbul’a Perşembe Gününden İtibaren Yağışlı Hava Geliyor

İstanbul’a Perşembe Gününden İtibaren Yağışlı Hava Geliyor

Marmara’nın batısı, Kuzey Ege, Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgelerinde beklenen yağışların Perşembe günü İstanbul’da da etkili olması bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yağış hasreti sona erecek mi? İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde de 3 gün etkili olacak.

İSTANBUL VE MARMARA BÖLGESİ 3 GÜN YAĞIŞLI

Önümüzdeki 5 gün yurdun değişik bölgelerinde etkili olması beklenen yağışlı hava Perşembe gününden başlayarak İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde de 3 gün etkili olacak. İstanbul ve çevresinde 3 gün gök gürültülü Sağanak ve sağanak yağış etkili olacak.

YAĞIŞ BEKLENTİSİ SONA ERİYOR

Marmara’nın batısı, Kuzey Ege ile Bilecik, Isparta, Burdur, Trabzon Rize çevrelerinde Çarşamba günü beklenen gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar, 28 Eylül Perşembe günün yurdun batı bölgesinin tamamında etkili olacak. Doğu Karadenizi’in doğusunda Artvin bölgesinde de yağış bekleniyor.

DEĞİŞİK ZAMANLARDA YURDUN TAMAMI YAĞIŞLI

Orta Karadeniz ve Trakya’nın batı bölgeleri dışında Batı ve Kuzey bölgeleri Cuma günü yağışlı geçecek. Yağışların Cumartesi günü Yurdun batısı, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeyinde yağış bekleniyor. Pazar günü ise Batı bölgeler ile Güneydoğu hariç yurdun tamamında yağışların etkili olması bekleniyor.

YURTTA METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kuzey Ege ile Bilecik, Isparta, Burdur, Trabzon Rize çevreleri ve Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii’nin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA BÖLGESİ:

Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, batısı ile Bilecik çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ