logo

Karın Sarkma Probleminde Karın Germe Estetiği

Karın Sarkma Probleminde Karın Germe Estetiği

Karın bölgesinde meydana gelen bu sarkma, birçok kişiyi hem fiziksel hem de psikolojik olarak olumsuz etkileyen bir sorundur. Düz ve gergin karın görünümü mümkün.

Karın sarkmasının en önemli nedeni hızlı kilo alıp vermeye bağlı karın bölümünde ortaya çıkan deformitedir.

Çok sık kilo alıp veren kişilerin genellikle yaşadığı fiziksel problem karın sarkması olur. Karın bölgesinde meydana gelen bu sarkma, birçok kişiyi hem fiziksel hem de psikolojik olarak olumsuz etkileyen bir sorundur. Ancak, karın germe ameliyatı ile hayal edilen düz ve gergin karın görünümüne kavuşmak artık mümkün.

KARIN GERME AMELİYATI KİMLERE YAPILABİLİR?

Karın sarkması hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen bir sorun olsa da hamilelik nedeni ile daha çok kadınların yaşadığı bir problemdir. Karın sarkmasının en önemli nedeni hızlı kilo alıp vermeye bağlı  karın bölümünde ortaya çıkan deformitedir. Bu nedenle obez kişiler diyet ya da obezite cerrahisi ile verdikleri kilo sonrası karın sarkma problemi yaşarlar.

Kilo almaya bağlı olarak genişleyen cilt yapısı kilo verildiğinde gevşeme gösterir. Bu gevşeme karın bölgesinde katlantı görünümü yaratır. Kimi hamileliklerde maalesef karın kasları da aşırı gevşeyebilir. Özellikle çoğul hamilelikler ya da çok sayıda doğum yapma kimi zaman karın kaslarına olumsuz etki eder ve yıpratır. Hamilelik sonrası sarkma problemi varsa karın gerdirme için tavsiye edilen süre, doğumdan 1 yıl sonradır. Karın sarkma problemi yapısal da olabilmektedir.

Nedeni ne olursa olsun karın bölgesinde sarkma, çatlama, gevşeme gibi sorunlar yaşayan ve bu durumdan şikayetçi olan herkes karın germe ameliyatı olabilir. Ayna karşısına geçtiğinizde ya da oturduğunuzda göbek deliği altı ve üst bölgesinde avuç içinizi dolduracak oranda bir katlanma, deri fazlalığı varsa karın germe ameliyatı yapılabilir.

KARIN GERME ESTETİĞİ NASIL BİR SÜREÇ?

Karın germe, karındaki gevşeme ve sarkma sorununu cerrahi yöntemlerle ortadan kaldıran estetik bir ameliyattır. Bu cerrahi operasyonda karın bölgesindeki deri  ve doku fazlalıkları alınır ve karın gerilerek düz ve sıkı bir görünüme kavuşturulur. Bu anlamda bir karın toparlama ameliyatı da denilebilir.

Karın germe estetiği, kadın erkek birçok kişiyi mutsuz eden sarkma problemini çözmeyi mümkün kılan bir cerrahidir. Tıbbi adıyla abdominoplasti olan karın germe ameliyatı ile temel hedeflerden biri, sarkan göbeği sıkılaştırma adımıdır. Problemin yoğunluğuna göre tam karın germe ya da mini karın germe ameliyatı tekniklerinden biri uygulanır. Kişinin karın sarkma problemi ileri seviyede ise tam karın germe operasyonu yapılır. Bu süreçte göbek deliğinin alt ve üst kısmına germe tekniği uygulanır. Göbek deliği yeniden dizayn edilir ve gerekli görülürse karın kasları da onarılır.

Mini abdominoplasti denilen mini karın germe ameliyatı ise daha hafif sarkma problemi olan kişilere uygulanır. Mini karın germe estetiği sürecinde sadece göbeğin alt kısmında sarkma yaratan fazla deriye müdahale edilir. Tam karın germe ameliyatındaki gibi göbek deliği üstünde kalan bölüme dokunulmaz.

Genel anestezi ile gerçekleşen bu karın estetiği, mini abdominoplasti olarak gerçekleşirse 2-3, tam karın germe olarak yapılırsa 2-5 saat sürebilmektedir. Karın germe ameliyatına gerekli görülürse Liposuction ile yağ alma işlemi de eklenebilir. Kişinin yağlanma oranına bağlı olarak en uygun yağ alma tekniği tercih edilir.

KARIN GERME AMELİYATI SONRASI MERAK EDİLENLER

Daha düz ve sıkı bir karın için yapılan karın germe operasyonu sonrası kişi, durumuna göre hastanede bir ya da iki gün yatış gerçekleştirir. Mini karın germe ameliyatı daha basit bir cerrahi olduğu için ve kesi izleri daha küçük olduğu için iyileşme süreci daha kısadır.

Karın estetiği sonrası dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Karın bölgesinde meydana gelen bu sarkma karın gerdirme estetiği ile etkili bir şekilde giderilebilir. Ancak yeniden yapılandırılan karın bölgesinin tekrar sarkmaması için kişinin ilk olarak ideal kilosuna dikkat etmesi gerekir.

Tam karın germe ya da mini karın germe ameliyatı sonrası genellikle belirli süre özel bir korse giyilmesi önerilir. Ameliyat sonrası ilk günlerde cerrahi sebebi ile ağrıların olması normaldir. Doktorunuzun önerisi ile verilen ağrı kesici ilaçlar bu süreci daha rahat atlatmanıza destek olacaktır. Karın estetiği sonrası yoğun hareketlerden kaçınılması ve 7 gün ev istirahati önerilir. Karın germe ameliyatı sonrası 3 gün duş almamaya dikkat etmelisiniz. Yaklaşık olarak 6 hafta kadar ağır spor aktiviteleri yapmamalısınız. İz kalma riskini önlemek için özellikle yaz aylarında karın bölgesinin güneş ışığından korunması gerekir.

Karın germe ameliyatı izleri özel bir teknikle iç çamaşırı alanına gizlenmektedir. Germe sonrası uygulanan eriyen dikişler ya da doku yapıştırıcılar da iz riskini minimuma indirir. Karın gerdirme ameliyatı sonrası ilk 3-6 ay içinde izler daha belirgin olur; ancak zamanla bu izler belirsizleşir. Karın germe ameliyatı konusunda merak edilen konulardan biri de operasyonun maliyetidir. Bu süreçte hangi ameliyat türünün uygulandığı, liposuction gibi ek işlemlerin yapılıp yapılmayacağına göre kişiye özel bir fiyatlandırma yapılır. Abdominoplasti konusunda daha fazla bilgi almak için karın germe ameliyatı sayfasını inceleyebilirsiniz.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ