logo

Konya Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Açıldı

Konya Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Açıldı

Konya Şehir Hastanesi Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, emeği geçenleri tebrik ederek hastanenin şehre, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’nın her zaman kendilerine en büyük desteği verdiğini, her mücadelelerinde en ön safta yer almış bir şehir olduğunu belirten Erdoğan, bu bakımdan Konyalılarla ayrı bir gönül bağları olduğunu söyledi.

Konya Şehir Hastanesi Açılış Töreni için Konya’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreni öncesinde Mevlana Müzesi’ni ziyaret ederek müzedeki restorasyon çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Konya’da tamamlanan 5 yatırımı hizmete sunmak üzere bir arada olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlardan biri Konya Şehir Hastanemizdir. Sağlık alanında ülkemizin dört bir yanında yaptığımız hizmetlerin zirve noktasını oluşturan şehir hastanelerimizin en büyüklerinden birini Konya’da inşa ettik. Hastanemiz ilk etapta 838 yataklı olarak planlanmıştı. Biz bu kapasitenin Konya için az olduğunu görerek temel atma töreni sırasında talimatımızı verdik ve hastanemizin yatak sayısını 1250’ye çıkarttık.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Hastanenin 240 yoğun bakım yatağı, 49 ameliyathane, 17 yanık ünitesi ile iftihar vesilesi bir eser olduğunu belirten Erdoğan, hastanenin ağustos ayında hasta kabulüne başladığını anımsattı.

Ağustos’ta hasta kabulüne başlayan hastanenin sadece geçen ay 100 bine yakın kişiye hizmet verdiğini açıklayan, bugün ilk etabının açılışını yaptıklarını, kalan kısımların da yılbaşından hemen sonra hizmete gireceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu durum, yapılan yatırımın isabetinin işaretidir. Bugün ilk etabın açılışını yapıyoruz. İnşallah kalan kısmı da yılbaşından hemen sonra hizmete sunacağız. Açılışını yapacağımız 2’nci proje, Tarihi Buğday Pazarı ve Çevre Düzenlemesi işidir. Dükkanları, camisi, gezinti alanları, 900 araçlık otoparkı ile bu proje Konya’mıza yeni bir güzellik kazandıracak, yeni bir soluk kaldıracaktır.

Buram buram tarih kokan, Anadolu Selçuklu Devleti’nin kadim başkenti Konya’nın tarihine sahip çıkıyor olmasından ayrıca memnuniyet duydum. 3’üncü projemiz, büyüyen ve gelişen Konya’nın şehir içi trafiğini rahatlatmak için yaptığımız çevre yoludur. Bugün çevre yolunun Konya-Karaman ve Konya-Ereğli yolları arasındaki bağlantıyı sağlayan 22 kilometrelik bir etabını hizmete açıyoruz. Çevre yolunun diğer kısımları da peyderpey hizmete sunulacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Tarihî Buğday Pazarı ve Çevre Düzenlemesi, Konya Çevre Yolunun Konya-Karaman ve Konya-Ereğli yolları arasındaki bağlantıyı sağlayan 22 kilometrelik birinci etabını ve Kayacık Lojistik Merkezinin ve Sarayönü ilçesinde inşa edilen bin 682 konut ile cami, sosyal tesis, ticaret merkezi, altyapı ve çevre düzenlemesi işinin de açılışının yapıldığına dikkati çekti.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ