logo

Maltepe Miting Alanı ve Türkiye’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Maltepe Miting Alanı ve Türkiye’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul’da Maltepe miting alanı ile birlikte Türkiye’nin birçok ilinde emekçiler alanlara çıkan emekçiler 1 Mayıs’ı coşku ile kutladılar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Emeğin ve emekçinin bayramı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul ile birlikte Türkiye’nin birçok ilinde emekçiler alanlarda toplanarak kutlama yaptılar.

78 İLDE 198 ETKİLİK 139 BİN KİŞİYLE BAYRAM HAVASINDA 1 MAYIS

Yurt genelindeki etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün bayram havasında geçtiği, 78 ilde 139 bin kişinin katıldığı 198 etkinlik gerçekleştiği açıklandı.

SENDİKALAR İLE MESLEK ODALARI KATILDI

Çok sayıda ve işçi temsilcisi sendikalar ile meslek odalarının katıldığı İstanbul’da kutlamaların adresi Maltepe miting alanı oldu. Emekçi grupların akın akın geldiği Maltepe Miting Alanı girmek saatler sürdü.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB DESTEK VERDİ

Türkiye’nin bir çok ilinde kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kutlamaların İstanbul’daki adresi ise Maltepe miting alanı oldu. DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başladı.

İŞÇİLER, HALAYLAR ÇEKEREK, MÜZİK EŞLİĞİNDE OYNADI

Maltepe Miting alanına gitmek için bir çok noktada toplanan işçiler, halaylar çekerek, müzik eşliğinde oynadı. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde ise gruplar sloganlar atarak, pankartlarla Maltepe’deki miting alanına yürüyüşe geçti.

TARKAN’IN ‘GEÇÇEK’  ŞARKISIYLA DANS

Maltepe’deki etkinlik alanına ulaşan işçiler, emekçiler, halaylar çekti, ünlü Erik Dalı türküsü eşliğinde oynadılar, Tarkan’ın ‘Geççek’  şarkısı eşliğinde dans ettiler.

MÜCELLA YAPICI, CAN ATALAY VE TAYFUN KAHRAMAN’IN 1 MAYIS MESAJLARI OKUNDU

Mitingde Gezi davasında 18’er yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinde bulunan Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın 1 Mayıs mesajları okundu:
“1 Mayıs’ı, 1 Mayıs meydanında, Taksim’de kutlayacağımız günlerde hep birlikte olacağız. Zulme karşı direneceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız. Özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelemiz kazanacak. Hepinize Bakırköy ve Silivri cezaevlerinden selamlar. Yaşasın 1 Mayıs.”

TEMEL TÜKETİM MADDELERİNE ZAMLAR GERİ ALINSIN!

Maltepe Miting Alanındaki 1 Mayıs mitinginde zamlar eleştirilerek; iktidarın uygulamış olduğu ekonomi politikasında temel tüketim maddelerine, elektriğe, doğalgaza yapmış olduğu tüm zamları geri alması, herkese güvenceli istihdam, güvenceli bir gelecek isteği dile getirildi.

TAKSİM MEYDANI’NA ÇIKMAYAN İSTEYEN 164 KİŞİYE GÖZALTI

Bu yıl da kutlamalara kapatılan Taksim Meydanı’na çıkmayan isteyen gruplara polis izin vermedi. Taksim Meydanı’na çıkmayan isteyen 164 kişi gözaltına alındı.

Ankara ve İzmir’de 1 Mayıs’ı kutlayan emekçiler sloganlarla Tandoğan ve Gündoğdu meydanlarına yürüdü.

78 İLDE 139 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI 198 1 MAYIS ETKİNLİĞİ

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yurt genelinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün bayram havasında geçtiği, 78 ilde 139 bin kişinin katıldığı 198 etkinlik gerçekleştiği kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ