logo

Marmara’nın Batısı, Kıyı Ege’de Kuvvetli Yağış, İstanbul’da Fırtına

Marmara’nın Batısı, Kıyı Ege’de Kuvvetli Yağış, İstanbul’da Fırtına

Meteorolojik tahminlerde Cumartesi günü İstanbul’da kuvvetli rüzgar ve fırtına, Marmara’nın Batısı ile Kıyı Ege’de kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Meteroroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Cumartesi günü için 64 ile turuncu ve sarı kodlu uyarı yapılarak, dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Marmara’nın Batısı ile Kıyı Ege’de Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; batı bölgelerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinden başlamak üzere zamanla Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege genelinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi’nde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su askını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul’da Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor

Rüzgârın, İstanbul’da yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren başlamak üzere, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği, 26.11.2023 (Pazar) günü sabah ilk saatlerinden itibaren etkisini arttırarak batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtına beklenen bölgelerde ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ