logo

Marmara’nın Batısı ve Kıyı Ege’de Sağanak Yağış Bekleniyor

Marmara’nın Batısı ve Kıyı Ege’de Sağanak Yağış Bekleniyor

Yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına uyarısı yapıldı.

HAFTA SONUNA KADAR YAĞIŞLI HAVA

İstanbul’un da içinde olduğu batı bölgelerimizde Perşembe gününden başlayarak hafta sonuna kadar sürecek yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Yurdun Kuzeybatısında Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

16.04.2024 (Salı) akşam saatlerinden 17.04.2024 (Çarşamba) akşam saatlerine kadar rüzgarın güney ve batı yönlerden; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Kesimlerde Beklenen Kar Erimeleri ve Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

YURT GENELİ METEOROLOJİK DURUM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir.

HAVA SICAKLIĞI:

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 1-3 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR:

Genellikle güneyli yönlerden, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ