logo

Mart Başında Pandemide Kademeli Normalleşme Başlayacak

Mart Başında Pandemide Kademeli Normalleşme Başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecinin başlatılacağını açıklayan Erdoğan, “İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız.” Diye konuştu.

MART AYI BAŞI İTİBARIYLA KADEMELİ NORMALLEŞME SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi ile mücadele tedbirleri kapsamında kademeli normalleşme sürecinin başlayacağını kaydederek;  “İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz.” Diye konuştu.

YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİŞ TAKVİME GÖRE DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, “Salgının seyrine göre tedbiri elden bırakmayacak şekilde normalleşme adımlarını da atıyoruz. Önceki Kabine Toplantımızın ardından okullarımızda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin müjdesini milletimizle paylaştık. Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerimizde yüz yüze eğitime geçiş ertelenmiş olsa da belirlenen kriterlere ve takvime göre bu süreç devam edecektir. Toplantımızda da salgının dünya, ülkemiz ve şehirlerimiz bazındaki seyrini ayrıntılı olarak tekrar değerlendirdik. Kimi şehirlerimizde karşımıza gayet iyi bir fotoğraf çıkarken, kimi şehirlerimizde hala sıkıntının ciddi düzeylerde olduğunu gördük.” İfadelerine yer verdi.

MART AYI BAŞI İTİBARİYLA KADEMELİ NORMALLEŞME SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ

Kabine toplantısında yapılan değerlendirmede kademeli geçiş kararı alındığını kaydeden Erdoğan, salgın tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafları rahatlatacak adımların yol haritasını önümüzdeki günlerde açıklanacağını vurgulayarak; “aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz ve inşallah gerçekten oldukça yüksek rakamları göreceğimiz bir ay olacaktır. Bu çerçevede illerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ