logo

Naci Görür, ‘Göksun Sonrası Adana Havzası Faylarına Dikkat’

Naci Görür, ‘Göksun Sonrası Adana Havzası Faylarına Dikkat’

Göksun uyarısının gerçekleşmesi üzerine dikkatleri Adana havzasına inen faylara çeken Deprem Uzmanı Naci Görür, bölgede hareketlenme yaşanabileceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Deprem Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Naci Görür, Göksun merkezli 5.1 deprem sonrası Göksun’dan Adana havzasına inen faylara dikkat çekti.

Adana ile ilgili uyarısını yineleyen Deprem Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Naci Görür, uyarısında; “Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir.” Dedi.

Kahramanmaraş Göksun merkezli 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama yapan Deprem Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Naci Görür, Adana havzasına inen faylar ile ilgili uyarı yaptı.

GÖKSUN’DAN ADANA HAVZASINA İNEN FAYLAR HAREKETLENEBİLİR

Deprem Uzmanı Naci Görür, uyarısında, “Yağmurlu/Göksun-K. Maraşta 5,1 ve 4,1 depremler oldu. Daha öneki tweetlerimizde de belirttiğimiz gibi, bu depremler 6 Şubat Gaziantep ve K. Maraş depremlerinden sonra Sürgü fayının Göksun civarındaki en batı ucunda meydana geldi. Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir. Geçmiş olsun.” İfadelerine yer verdi.

GÖKSUN’DA FAYLARIN STRES YÜKLENDİĞİ UYARISINI YAPMIŞTI

Göksun depremi öncesi uyarı yapan Nazi Görür, önceki gün Kahramanmaraş Göksun’dan başlayan fayların stres yüklendiğinin altını çizerek; “Göksun ve çevresinden başlayıp Adana havzasına doğru kollara ayrılarak giden DAF bu kesimlerde stres yüklenmiş olabilir ve kimi kollar üzerinde deprem üretebilir.” Bölgedeki tehlikeye dikkat çekmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ