logo

On Binlerce ‘EYT’li Seslerini Duyurmak İçin Maltepe’de Buluştu

On Binlerce ‘EYT’li Seslerini Duyurmak İçin Maltepe’de Buluştu

EYT mağduru emeklilikte yaşa takılanlar, seslerini duyurmak için Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu’nun çağrısı ile Maltepe mitinginde bir araya geldi. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Sigortalar Kanununda Değişiklik Yapan 4447 sayılı kanun ile yapılan ve geriye işletilen düzenleme sonucu emeklilikte yaşa takılanlar seslerini duyurmak için Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu’nun çağrısı ile Maltepe Mitinginde bir araya geldi. 

Yurdun çok çeşitli bölgelerinden gelen EYT’liler, “Varız, biriz, buradayız” dedi.

“BİZ, DEVLETİYLE ÇALIŞMA HAYATININ BAŞINDA SÖZLEŞME YAPAN ASGARİ ÜCRETE MAHKUM EDİLENLERİZ”

Maltepe’deki mitingde konuşan EYT’liler Federasyon Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Haklılığımızı, haklarımızı haykırdık. Haklılığımızı sonuna, sonuç alıncaya kadar haykırmaya devam edeceğiz. Birlikte bu davanın sonucunu getireceğiz. İyi ki varsınız. ‘Varız’ dedik, ‘biriz’ dedik ‘birlikteyiz ve işte bugün buradayız. Biz, devletiyle çalışma hayatının başında sözleşme yapan, çalışan, karşılığında asgari ücrete mahkum edilenleriz. Hakları devlet eliyle ötelenenleriz. İlerlemiş yaşı nedeniyle işsiz kalan, Genel Sağlık Sigortası primini ödemeye zorunlu tutulanlarız. Siyaset yapmıyoruz. Sonuç alana kadar da mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

EYT’liler geniş güvenlik önlemleri altında polis arama noktasında arandıktan sonra alana giriş yaptığı Maltepe etkinlik alanında Mitingi beklerken halk oyunları da oynandı.

Siyasi partilerin de destek verdiği Maltepe’deki mitinge Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP, İYİ Parti milletvekilleri ve Gelecek Partili yöneticiler destek verdi. Mitinge Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da katıldı.

4447 sayılı kanun ile yapılan düzenleme nedeniyle emeklilikte “yaş sınırı”na takılan ve emekli edilmeyen emekçiler, emeklilik haklarını talep etmek için İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen mitingde bir araya gelerek iktidara seslendiler.

İlerlemiş yaşlarda olan prim gün sayısını fazlasıyla tamamlayan EYT’liler ilerlemiş yaşları nedeniyle iş bulmakta çok büyük güçlük çektiklerini, iş bulsalar da yaşlarına uygun iş olmadığını, iş için yaşlı olduklarının söylendiğini, emeklilik için ise genç olarak nitelendikleri için mağdur olduklarını dile getiriyorlar.

Ayrıca emeklilikler kabul edilmediği için sağlık haklarını da kullanamıyorlar. Bu kapsamdaki EYT’liler maddi manevi çok ciddi mağduriyet yaşıyorlar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ