logo

ÖTV Artışıyla “Akaryakıtta Tarihi Zam” Vatandaşın Gündemi Oldu

ÖTV Artışıyla “Akaryakıtta Tarihi Zam” Vatandaşın Gündemi Oldu

Akaryakıt ürünlerindeki  Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında yapılan artış pompa fiyatlarına yansıyarak “Akaryakıtta Tarihi Zam” olarak gündeme düştü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Kararı ile 16 Temmuz itibarıyla akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında artış yapıldı.

Bazı Mallara Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Kararıyla, ÖTV tutarları motorinde ve benzinde litre başına 5 lira yükseltilmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemelerle akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında yapılan artış pompa fiyatlarına yansıyarak “Akaryakıtta Tarihi Zam” olarak gündeme düştü.

AKARYAKIT ÜRÜNLERİ LPG, MOTORİN VE BENZİNDE ÖTV ARTIŞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla dün gece Resmi Gazete’de yayınlanan kararla ÖTV’de (Özel Tüketim Vergisi)  yapılan 5 TL artışlı düzenlemeyle benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV 7,05 TL’ye yükseltildi. Otogaz da ise 5,77 lira ÖTV alınacak.

 Ayrıca benzol, tuluol, ksiol, solvent nafta gibi ürünler ile madeni yağlama ürünlerinin ÖTV tutarlarında da artışa gidildi.

BENZİN VE MOTORİNE DEV ÖTV ZAMI

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranı yeniden belirlendi. ÖTV’deki 5 TL artış benzin ve motorin pompa satış fiyatına litrede yaklaşık 6 lira zam olarak yansıdı.

ÖTV artış kararının ardından benzin ve motorin grubunda 16 Temmuz pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde 6 lira fiyat artışı meydana geldi.

İstanbul’da benzinin litresi 28.05 liradan 34.05 liraya, motorinin litresi ise 26.32 liradan 32.32 liraya yükseldi.

OTOGAZA  ÖTV ZAMMI

ÖTV artışının etkisiyle Pazar gününden geçerli olacak şekilde otogaz grubunda da fiyat artışı gerçekleşti. Otogaz grubuna 2,80 TL zam yapıldı. ÖTV artışıyla otogaz litre satış fiyatı 15.91 lira oldu.

16 TEMMUZ GÜNCEL BENZİN MAZOT ZAMLI POMPA SATIŞ FİYATI

ÖTV artışı düzenlemesi öncesinde motorinin litresi İstanbul’da 26,32 liradan 32.32’ye, Ankara’da 26,80 liradan 32.80’e, İzmir’de 26,97’den 32.97 liraya çıktı.

 Benzin litre fiyatı gelen son zam ile İstanbul’da 28,05 liraya satılırken yeni pompa satışı; 34.05 lira, Ankara’da 28,53 liradan 34.53 lira, İzmir’de 28,63 liradan 34.63 lira oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ