logo

Ramazan Bayramı ’nda Hangi Köprü ve Otoyollar Kaç Gün Ücretsiz

Ramazan Bayramı ’nda Hangi Köprü ve Otoyollar Kaç Gün Ücretsiz

Ramazan Bayramında köprüler ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda köprüler ve otoyollar kaç gün ücretsiz? Bayramda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz?

Recep Kenan / itvhaber.com

Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda köprü ve otoyollar kaç gün ücretsiz? Marmaray, İZBAN, Başkentray ücretli mi? Bayramda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala “köprü ve otoyollar ücretsiz mi”, “toplu taşıma ücretsiz mi” sorularının yanıtı bakanlıktan geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, köprü ve otoyollar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Resmi Gazetede yayımlanan kararını açıkladı.

Ramazan Bayramında köprüler ve otoyollar ücretsiz mi? Ramazan Bayramı’nda köprüler ve otoyollar kaç gün ücretsiz olacak? Hangi köprü ve otoyollar ücretsiz?

BAYRAMDA HANGİ KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ?

68 bin 680 kilometrelik kara yolu ağında tedbirleri aldıklarını ve denetimleri sıklaştırdıklarını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tedbirleri ile ilgili açıklamada, “7/24 görev esasına göre ülke geneline yayılmış 18 bölge müdürlüğü, 122 şube şefliği, 15 tünel bakım işletme şefliği, 41 otoyol bakım işletme şefliği bayram süresince kesintisiz hizmet verecek. Bu bayramda da Karayolları Genel Müdürlüğünün işletmesindeki köprü ve otoyollar Cumhurbaşkanımızın kararıyla 9 gün süresince cumartesi sabah itibarı ile bayram tatili sonuna kadar 9 gün boyunca ücretsiz olacak.” dedi.

TOPLU TAŞIMA BAYRAMDA ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul’da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hatları, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İzban’ın ücretsiz hizmet verecek.

BAKANLIK İŞLETMESİNDEKİ TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden de 10 Nisan Çarşamba saat 00.00’dan 12 Nisan Cuma gün sonuna kadar (Ramazan Bayramı süresince) ücretsiz olacak.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR NE ZAMAN ÜCRETSİZ OLACAK?

Ramazan Bayramı tatilinde ücretsiz kullanılabilecek köprü ve otoyollara ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan kararda , bayram tatilinde KGM sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişler, 6 Nisan gece 00.00’dan başlayarak 15 Nisan Pazartesi saat 07.00’ye kadar ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret projeleri bayramda ücretsiz geçiş uygulamasından hariç tutuldu.

23 NİSAN’DA ŞEHİR İÇİ HATLAR VE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla da söz konusu şehir içi hatlar ve toplu taşıma hizmetleri ücretsiz sunulacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ