logo

REKERTMEN NECATİ US: NİKAHTA ‘EVET’ YETERLİ

REKERTMEN NECATİ US: NİKAHTA ‘EVET’ YETERLİ

necati_us_rekor_nikah (1)Rekortmen Nikah Memuru Necati Us sözlü beyanın yeterli olduğunu söylediği Nikah masasındaki törenlerde bu güne kadar 420 bin kez cevabı “Evet” olması beklenen “O” soruyu sordu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bugüne kadar 210 bini aşkın çiftin nikahını kıyarak Türkiye’de nikah kıyma rekoruna sahip olan Necati Us, 420 bini aşkın adaya nikah kıyarken hayatlarının dönüm noktasındaki en önemli soru; “Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?” diye sordu.

necati_us_rekor_nikah (12)

420 BİN KİŞİ, 210 BİN NİKAH, REKOR, NECATİ US

NİKAHTA SÖZLÜ BEYAN YETERLİ

1978’de memur olarak başladığı 40 yıla yakın meslek yaşamında bugüne kadar kıydığı 210 bin nikahla Türkiye rekoru sahibi Ataşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi Nikah Memuru Necati Us, bilinenin aksine nikahta sözlü beyanın yani; “evet” demenin yeterli olduğunu kaydederek; “ Evet dedikten sonra evlilik geçerlidir. İmzayı atmasa bile geçerlidir. Masaya oturdun evet dedin ama imza atamadan o anda kalp krizi geçirdin diyelim, evlilik geçerli oluyor” dedi.

necati_us_rekor_nikah (3)

210 BİN NİKAH, REKOR, NECATİ US

1978 YILINDA GÖREV, 1980 YILINDA NİKAH

Sivas Akıncılar doğumlu Necati Us evlendirme dairesinde memur olarak 1978 yılında göreve, 1980 yılında nikah kıymaya başladı. 1980 yılından bu bugüne kadar 210 bin nikah kıydığını ifade eden ve halen Ataşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi Nikah Memuru olarak evlilikleri resmileştiren Necati Us iddialı konuştu.

210 BİN İLE TÜRKİYE’DE NİKAH KIYMA REKORU

40 yıla yaklaşan meslek yaşamında ulaştığı 210 bin ile Türkiye’de nikah kıyma rekorunun kendisinde olduğunu ifade eden ve halen Ataşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde göreve devam eden Necati Us; “Türkiye’de rekor bende… Evlendirdiğim çift sayısı 210 bini geçti. Benim nikahlarını kıydığım çiftlerde boşanma oranı yüzde 8. Bu yüzde 8 in yüzde 4 ü boşandığı eşiyle tekrar gelip evleniyor. Kaçıp kurtulan yüzde 4. Bu demek oluyor ki yani ben de boşanma oranı yüzde 4” diyor.

Meslek yaşamına 1978 yılında memur olarak başlayan, ilk nikahını yetki aldığı 1980 yılında Beyoğlu Belediyesi Evlendirme Dairesinde kıyan rekortmen Nikah Memuru Necati Us renkli kişiliği ile tanınırken, kıydığı nikahlara da renk katıyor.

necati_us_rekor_nikah (9)

NİKAH REKORTMENİ NECATİ US

SAHTE KİMLİKLE EVLİLİĞİ ENGELLEDİM

Üsküdar’a bağlı bir köy muhtarlığı tarafından düzenlenilmiş gibi gösterilen sahte nikah girişimini titiz incelemesi ile ortaya çıkarınca apar topar tarafların nikahtan vazgeçtiklerini meslek yaşamından ilginç anı olarak anlattı.

necati_us_rekor_nikah (2)

NİKAH REKORTMENİ NECATİ US

ARKADAŞINA AİT NÜFUS KAĞIDIYLA EVLENMİŞ

Bir başka anısında da, uzun yıllar sonra misafir olduğu asker arkadaşının nüfus kağıdı ile kendilerine müracat ettiğini. Arkadaşına ait nüfus kağıdına kendi fotoğrafının yapıştırarak nikah başvurusu yapan vatandaşın işlemini yaptıklarını, daha sonra nüfus kağıdı sahibinin kendisine geldiğinde gerçeğin ortaya çıktığını, mahkeme yoluyla düzeltileceğini söylediğini aktardı.

NİKAH MASASINDA CEZAEVİNE

Yetki alarak nikah kıymaya başladığı Beyoğlu’ndan 8 ay sonra Beykoz Belediyesi Evlendirme Dairesi’ne geçtiğini Necati Us, kendilerine müracaat eden çiftin nikahı sonrası polisler tarafından tutuklanan damadın kesinleşmiş 30 yıl mahkumiyeti olduğunu öğrendiğini dikkat çeken hatırladığı anlıları arasında yer alan nikah olarak nakletti.

necati_us_rekor_nikah (11-)

NİKAH REKORTMENİ NECATİ US

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ