logo

Sezonu Evinde Açan Ataşehir Süper Lige 3 Puanla Başladı!

Sezonu Evinde Açan Ataşehir Süper Lige 3 Puanla Başladı!

Ataşehir Belediye Spor, Kadın Futbol Süper Ligi B Grubu ilk hafta karşılamasında İBB Esatpaşa Stadı’nda ağırladığı Kireçburnu Spor’u 5-2 mağlup etti.

Kadın Futbol Süper Ligi bugün oynanan karşılaşmalarla başladı. B grubunda yer alan Ataşehir Belediye Spor ligin ilk haftasında Kireçburnu Spor’u ağırladı. İBB Esatpaşa Stadı‘nda oynanan müsabakanın hakemliklerini Denizhan Aydın, Vedat Altan ile Serkan Aydın yaptı. Müsabaka öncesi,  Amasra’da meydana gelen maden kazasında hayatlarını kaybeden 41 madenci için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ataşehir Belediye Spor karşılaşmaya Viktoryia Audzeichyk, Rabia, Büşra, Afra, Alesia Lynko, Aslıhan, Gül, Nagehan, Elif, Ada Jacquette ve Cynthia Onyedikahi Aku ilk on biriyle başlarken Kireçburnu ise sahaya Yasemin, Semanur, Tuğba, Sıla, Wafa Messaoud, Joshguna Aliyeva, Selin, Duben Yuliya, Ada, Hanife Esra ve Aysun ilk on biriyle çıktı.

Karşılaşmayı 200 kadar futbolseverin yanı sıra Ataşehir Belediye Spor Başkanı Abdullah Der’in de izlediği maçı Ataşehir Belediye Spor her iki yarıda bulduğu gollerle 5-2 kazandı.

Ataşehir Belediye Spor, ilk yarıyı Büşra’nın (Penaltı) ve Aku’nun golleriyle 2-0 önde kapadı. İkinci yarıda da baskılı oyununu sürdüren Ataşehir Belediye Spor,  Aku, Aslıhan ve Ada ile 3 gol daha buldu. Kireçburnu Spor’un gollerini ise ikinci yarıda Duben Yuliya ve Wafa Messaoud kaydetti.

Kireçburnu Spor’u 5-2 mağlup eden Ataşehir Belediye Spor Teknik Direktörü Taner Öner karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Taner Öner, lige 3 puan ile başladıkları için mutlu olduklarını belirterek, “İlk maç, ne kadar iyi hazırlanırsak hazırlanalım stresli oluyor. Oyuncularımız da heyecan yapabiliyor, rakibimizi de iyi tanıyamıyoruz. Bu haftayı kayıpsız olarak geçtiğimiz için mutluyuz. Kadroya katılacak oyuncularımızla birlikte istediğimiz oyunu sahaya daha iyi yansıtabileceğimiz düşünüyorum. Başkanımız Abdullah Der ile oynadığı futbol ile futbolseverlerini beğenisini kazanacağını düşündüğümüz bir takım kurduk,” dedi.

Öner, gelecek sezon uygulamaya konması düşünülen sistemin önemine de vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bu yıl şampiyon olmak kadar ligde kalmak da önemli. Büyük olasılıkla kadın liglerinde de Süper Lig sistemine, bu yıldan sonra iki gruplu sistemden tek gruplu sisteme geçilecek. Süper lig oluyoruz, profesyonelleşiyoruz. İddia ve yayın hakları da geliyor. Onun için bu yıl ligde kalmak çok önemli… Bu düşünceyle bir takım yaptık. Büyük takımların bütçeleri 10 milyona kadar çıkıyor, bizim onlara göre mütevazı bir bütçemiz, ancak can yakacak bir takımımız var.”

Haber – Foto: Kadir İncesu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ