logo

SMA Hasta Yakınlarından İlaçları İçin Bakanlık Önünde Eylem

SMA Hasta Yakınlarından İlaçları İçin Bakanlık Önünde Eylem

SMA hastası yakınları, SMA hastalarına ilaç ödemesinin kesilmesi ve tedavilerin yarım kalarak, yapılmamasını protesto etmek için Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen, SMA (Spinal Muskuler Atrofi) hastası yakınları, SMA hastalarına ilaç ödemesinin kesilmesi ve tedavi yapılmamasını protesto etmek için Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı.

15 YAVRUMUZU BU NEDENLE KAYBETMİŞİZ

SMA (Spinal Muskuler Atrofi) hastası yakınları tarafından bakanlık önünde yapılan eyleme destek veren CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, “100-150 kadar yavrumuzun tedavisini devletimizin yaptırması lazım. Türkiye’de bazı hocalarımızın bu merkezlerin açılması için başvurduğunu ancak Sağlık Bakanlığı’ndan kendilerine geriye dönüş bile yapılmadığını öğrendim. Spinraza isimli ilacın, üretici firma ile SGK arasındaki anlaşmazlıktan dolayı iki ay tedarikinde zorluklar yaşandı ve burada öğrendim ki 15 yavrumuzu bu nedenle kaybetmişiz. Çok üzüldüm” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SMA hastalarına hastalığın tüm tiplerinin ilaçlarının geri ödemesiyle ilgili sorunu çözdükleri müjdesini vermişti. Ancak hastalar bir süredir ilaçlarına ulaşamıyor.

İlacı kullanmayı geciktirdikleri her saniyenin aleyhlerinde işlediği SMA hastaları ve yakınları sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. Bu amaçla Türkiye’nin dört bir yanından gelen SMA hastaları ve yakınları Sağlık Bakanlığı önünde yaşadıkları soruna dikkat çekmek için eylem yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ