logo

TÜMBİAD VE RİBİAD KADIN KONULU PANEL DÜZENLEDİ

TÜMBİAD VE RİBİAD KADIN KONULU PANEL DÜZENLEDİ

ak_parti_kadin_panel (1)Ataşehir’de, Ak Parti Ataşehir İlçe teşkilatının desteği ve STK’lar TÜMBİAD ve RİBİAD işbirliği ile “Sevgi ve Şefkatin Odağı Kadın” konulu panel düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tüm Bürokratlar ve İşadamları Sosyal Dayanışma Derneği (TÜMBİAT) ile Rizeli Bürokratlar Yöneticiler ve İşadamları Sosyal Dayanışma Derneği (RİBİAD) tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlamaları kapsamında Ataşehir’de “Şefkatin ve Sevginin Odağı Kadın” konulu panel düzenledi.

İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni’nin de katıldığı panele konuşmacı olarak katılan; AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, şair, yazar ve ressam Bülent Ecevit Biricik, yönetici ve akademisyen Marziye İlhan, Gazeteci – Yazar Sahrap Soysal, Gazeteci – spiker Sevinç Satıroğlu ve Sosyal Medya Danışmanı Zeynep Fıratoğlu ile aktivist doktor Gülten Erdem Ünlü’nün moderatörlüğünde, kadının toplum ve yaşamdaki yeri, önemi, gücü ve geleceği üzerine görüşlerini açıklayarak edindikleri deneyimleri katılımcılarla paylaştılar.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde yapılan etkinliğe; İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, AK Parti Ataşehir İlçe kadın kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Ak Parti Ataşehir İlçe yöneticileri ve Kadın Kolları üyeleri, partililer ile Ataşehirli kadınlar katıldı.

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMASAK KADINA ŞİDDET DURMAZ

Kadınların kendilerine sahip çıkmasının önemine vurgu yapan panelin moderatörü Aktif İş Kadınları Derneği Başkanı Gülten Erdem Ünlü; “Kadınlar olarak bir araya gelmediğimiz ve birbirimize sahip çıkmadığımız müddetçe kadına şiddet durmayacaktır. Kadın Allah’ın bize verdiği bir vasıftır. Kadın olmanın bize verdiği çok önemli bir değer var. Dış görünüşümüzle değil, iç dünyamızla birbirimize bakmalıyız” dedi.

TÜMBİAD Genel Başkanı Ufuk Bilgetekin, kadınların toplumda önemli bir yerinin olduğuna vurgu yaparak 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nü kutladı.

RİBİAD genel Başkanı Erol Aykut ise; “ Bu anlamlı günde analarımız ağlamasın. Bu vatan için şehit olanları rahmetle anıyorum. Hiçbir ülkede kadınların katkısı olmadan sağlıklı gelişmenin, demokratikleşmenin mümkün olamayacağını düşünüyorum” dedi.

HASTANEDE BIRAKAN ANNEM BÜTÜN KADINLARI TEMSİL ETMEZ

Etkinliğin motivasyon konuşmaları bölümünde şair, yazar ve ressam Bülent Ecevit Biricik menenjit geçirip engelli kalmasından sonra yaşadıklarını anlattı. Menenjit sonrası hastanede bırakarak kendisini terk eden annesinin bütün kadınları temsil etmediğini kaydeden Biricik, hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadığını, yaşama sıkı sıkıya sarıldığını söyledi.

Beden dili ve iletişim uzmanı Riccon İlhan Doğan ise beden dilinin ve insan ilişkilerinde iletişimin önemine dikkat çekti.

Panelin sonunda TÜMBİAD Başkanı Ufuk Bilgetekin, Ataşehir Ak Parti kadın Kolları Başakanı Neslihan Yurtdagül tarafından Ak Parti İl Başkanı Av.Şeyma Yıldırım Döğücü, Gülten Erdem Ünlü ve konuşmacılara plaket ile çiçek verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ