logo

Türkiye’deki Gençlere İngiliz Kraliyet Ailesinden Ziyaret

Türkiye’deki Gençlere İngiliz Kraliyet Ailesinden Ziyaret

İngiliz Kraliyet ailesi üyesi Edinburgh Dükü Prens Edward, kuruluşunun 10.yılında açılışını yaptığı Tarabya İngiliz Okulları’nda öğrencilerle buluştu.

İngiliz Kraliyet ailesi üyesi Edinburgh Dükü Prens Edward, TBSTarabya İngiliz Okulları Kurucusu ve Horizon Group Başkanı, eğitim gönüllüsü Mehmet Gültekin’in daveti ve evsahipliğinde Türkiye’ye geçekleşen ziyareti sırasında öğrencilerle bir araya geldi.

İstanbul ziyareti, Prens Edward onuruna Mehmet Gültekin’in ev sahipliğinde düzenlenen Gala Gecesi ile başladı. Gecede iş, siyaset, sanat, spor dünyasından ve cemiyet hayatından renkli simalar yer aldı.  Davet, TBS öğrencilerinin “World Ready” performansı ile başladı. Gece Prens Edward’ın konukları selamlayan konuşması ile devam etti. Gala Gecesi ünlü İngiliz sanatçı Aled Jones’un sunumu eşliğinde dünya çapında olağanüstü yetenekleri ile bilinen iki opera sanatçısı Katherine Jenkins ile Murat Karahan’ın performansları ile zenginleşti. İki sanatçının birlikte ilk kez gerçekleştirdiği düeti ise tüm konukları büyüledi.

Gecenin konukları arasında İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt ve eşi Gülten Süzer Gaunt, Ali -Nevbahar Koç, Aylin-Özcan Tahincioğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Nazif Zorlu, Fettah Tamince, Mustafa Süzer’ de bulunuyordu.

Edinburgh Dükü TBS Öğrencileriyle Buluştu

Ziyaret programı sırasında Edinburgh Dükü Prens Edward, yıllar önce açılışını yaptığı Tarabya İngiliz Okulları’nda öğrencilerle buluştu. Okulun kuruluşunun 10.yılında eğitim camiasından isimler ile de bir araya geldi, öğrenciler ve veliler ile sohbet etti. Spordan sanata farklı alanlarda öğrencilerin performanslarına interaktif olarak dahil oldu, okuldaki faaliyetleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Türkiye ziyareti süresince, Prens Edward’a ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu ifade eden Mehmet Gültekin, gençlere yönelik eğitim ve beceri geliştirme programlarına büyük katkı sağlayan Edinburgh Dükü Uluslararası Vakfı’nın uluslararasi eğitimler konusunda isbirligine destek vermekten ve tüm heyeti ağırlamaktan gurur duyduğunu ifade etti.

İstanbul temaslarının ardından Ankara’daki programına Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutlamak üzere Anıtkabir ziyareti ile başlayan Prens Edward, Cumhurbaşkanı’nı özel konuğu olarak ziyaret etti. İkili, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda yaygınlaşmasına ilişkin karşılıklı katkı ve destek sunulmasına yönelik konularda görüşme yaptı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ