logo

TUSODER Tüketici Sorunları Derneği ‘Esnaf Buluşması Toplantısı’ Yapıldı

TUSODER Tüketici Sorunları Derneği  ‘Esnaf Buluşması Toplantısı’ Yapıldı

TUSODER – Tüketici Sorunları Derneği “Esnaf Buluşması Toplantısı” Bilgi Koleji’nin ev sahipliğinde Ataşehir’de seçkin bir topluluğun katılımıyla yapıldı.

Dr. Selim TEMURCİ: “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde halkımızdan aldığımız güçle esnafımızın, tüketicilerin ve bütün milletimizin sorunlarının çözümüne yönelik olarak yetişmiş, liyakatli kadrolar olarak hazırız.” dedi.

TUSODERTüketici Sorunları DerneğiEsnaf Buluşması ToplantısıAtaşehir’de 7 Mayıs 2023 Pazar günü seçkin bir topluluğun katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı Selim TEMURCİ, yaptığı konuşmasında “Milletimizin mutluluğu için sevgi ile yola çıktık.” Dedi.

Dr. Selim TEMURCİ yaptığı konuşmasında esnaf sorunundan söz etti. İnsan kaynağı ve beşeri sermayenin eğitimi konusunda eksiklere değindi. Eksikliklerin bu alanda emek veren sivil toplum kuruluşlarından alınan bilgileri, siyasi karar alıcılar olarak bu konuda sahanın ihtiyacı olan sorunlara yönelik, sağlıklı olarak bunların toplaması ve bu bilgiler ışığında ehliyetli, liyakatli kadrolarla çözümüne yönelik olarak çalışacaklarından bahsetti. “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde halkımızdan aldığımız güçle esnafımızın, tüketicilerin ve bütün milletimizin sorunlarının çözümüne yönelik olarak yetişmiş, liyakatli kadrolar olarak hazırız.” dedi.

TUSODER – Tüketici Sorunları Derneği “Esnaf Buluşması Toplantısı” Bilgi Koleji’nin ev sahipliğinde Ataşehir’de 7 Mayıs 2023 Pazar günü saat 13.00’de Seçkin bir topluluğun katılımıyla yapıldı.

Toplantıya katılanlar şöyleydi. TUSODER Genel Başkanı Dr. Deniz Öner, TUSODER Esnaf İlişkileri Komisyonu Başkanı Çetin Canruh, Bilgi Koleji Kurucusu Ahmet Çevik, Ekonomist Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş, Maltepe Esnaf Komisyonu Başkanı Halil Dökmen, Servisçiler ve Soförler Esnaf Odası Temsilcisi Hüseyin Göktürk ve Mustafa Uğur, İstanbul Kuaförler Odası Başkan Yardımcısı Emre Yıldırım, Gömlekçiler Esnaf Odası Temsilcileri, Hamamcılar Odası Temsilcileri, Lokantacılar Odası Temsilcileri, Matbaacılar Odası Temsilcileri, BESAM Başkanı, BDU-Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nuri Kaynar’ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi de yer aldı.

Siyasi Parti Temsilcileri arasında AtaşehirBelediyesi Meclis Başkan Vekili Kudret Aslan, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın, İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoglu, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Metin Bayraktar, Deva Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya, 24. Dönem milletvekili Cuma İçten ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temürci toplantıya katılanlar arasındaydı.

Toplantının moderatörü Bilgin Akbal sırasıyla, TUSODER Esnaf Komisyon Başkanı Çetin Canruh’u, sonra sırasıyla; TUSODER Genel Başkanı Dr. Deniz Öner, Ekonomist Profesör Doktor Tahsin Bakırtaş, Bilgi Koleji Kurucusu Ahmet Çevik, Servis ve Şoförler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Uğur, Kuaförler Odası Başkan Yardımcısı Emre Yıldırım, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kudret Aslan, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı Selim Temurci’yi sırasıyla sahneye davet etti.

Her biri birbirinden kıymetli konuşmacılar sahnede tüketici hakları ile ilgili konuşmalar yaptılar. Tüketici Haklarının iyileştirilmesi ve tüketicilerin ülke ekonomisinde ürettiği değere değindiler. Aynı zamanda birer tüketici olan esnaf ve siyasetçilerin sorunlarını ve sorunların çözümüne yönelik olarak çözüm önerileri için daha sık bir araya gelerek işbirliği yapılmasının öneminden bahsedildi.

Esnafın kronikleşmiş sorunlarının esnaf bakanlığı ile çözülmesi projesinin çok değerli bir proje olduğu ve seçim sonrası iş başına gelen kadroların hemen esnafın sorunlarına yoğunlaşarak çözüm bekleyen sorunların bir an önce çözülmesi esnaf açısından aciliyet ve önem arz ettiği konuşuldu.

Programın açılış konuşmasını yapan TUSODER Esnaf İlişkileri Komisyon BaşkanıÇetin Canruh, bütün katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek. “Esnaf ve sanatkârların ülkemizin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu”  söyledi.

Programa ev sahipliği yapan TUSODER Genel Başkanı Dr. Deniz Öner esnafla tüketici arasındaki sorunların çözülebilmesinin çok önemli olduğundan söz ettiği konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek pazar günü tatil günü olmasına rağmen salonunu dolduran ve tüketici sorunlarını önemseyen bütün katılımcılara şükranlarını ifade ederek iyi ki varsınız dedi.

Esnaf sorunları üzerine ekonomist Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş, yaptığı konuşmada esnafın kronikleşen sorunlarının çözümüne yönelik olarak kalıcı çözüm önerileri oluşturulmasından bahsetti. Eğitim Sürecindeki öğrencilerin piyasanın ihtiyacı olan yetişmiş elemanların eğitilmesinin öneminden bahseden Prof.Dr. Tahsin Bakırtaş konuşmasını akademik çalışmalarını yaparken yaşadığı tecrübeleri ve hatıraları paylaşarak konuşmasını renklendirdi.

Bilgi Koleji Kurucusu Ahmet Çevik yaptığı konuşmada Bilgi Kolejinin eğitim modelinden bahsetti. Ahmet Çevik, toplum sorunlarının çözümü için eğitim odaklı olmak gerektiğini söyledi. Çocuklarımıza iyi bir dünya bırakmak kadar dünyaya da iyi çocuklar bırakmanın önemli olduğunun altını çizdiği konuşmasında çocukların geleceğin büyükleri olarak bugünden bilgi ile donatılmasının, yabancı dil ve çağın gerekliliği olan becerilerle donatılmasının öneminden bahsetti. Bugünün öğrencilerini geleceğin dünyasına hazırlama noktasındaki hassasiyetleri üzerinde durdu.

Servis ve Şoförler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Uğur yaptığı konuşmasında şoförlerin sorunlarından bahsetti. Siyasilerin iş başına gelince bu sorunların çözümüne yönelik olarak çalışmalarının önemini vurguladı.

Kuaförler Odası Başkan Yardımcısı Emre Yıldırım, sektördeki haksız rekabete değindi. Yetişmiş ara elemanlarla ilgili yaşanan sorunlardan söz etti.

Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Kudret Aslan, yaptığı konuşmasına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını ileterek başladığı konuşmasında. Toplumun her kesimini ilgilendiren tüketici haklarının ve esnaf sorunlarının tüm paydaşlarca bir araya gelerek konuşulmasının ve çözümünün de birlikte oluşturulmasının önemini vurguladı.

Toplantının moderatörlüğünü yapan Bilgin Akbal “Küresel ayak izine göre bir yılda tüketilmesi gereken doğal kaynaklar 2022 yılında yapılan hesaplamayla kaynakları altı ay yirmisekiz günde tükettiğimizi ve geri kalan beş ay üç gün de gelecek nesillerin haklarından kullanılmaktadır. Üretim, doğal kaynakların insan gücü ve teknoloji kullanılarak ürünlere dönüştürülmesiyle sağlanmaktadır. Üretimin nasıl,nerede ve kimler tarafından yapılacağı,piyasaya ne şekilde ve hangi fiyatlarla sunulacağı,nasıl finanse edileceği ve vergilendirileceği, ekonomiye ilişkin kararlar, bu üretimin topluma getirdiği fayda ve maliyetleri yani toplumsal yararı belirleyen siyasi irade olduğunu belirterek İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selim Temurciyi sahneye davet etti.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul BirinciBölge Milletvekili Adayı Selim TEMURCİ, yaptığı konuşmasında “Milletimizin mutluluğu için, sevgi ile yola çıktık.”Dedi.

Dr. Selim TEMURCİ, yaptığı konuşmasında iki temel esnaf sorunundan söz etti. İnsan kaynağı ve beşeri sermayenin eğitimi konusunda eksik olduğumuzu, eksikliklerin hem sanayinin hem eğitimin hem de siyasi karar alıcıların bu konuda sahanın ihtiyacı olan bilgileri toplaması ve bu bilgiler ışığında ehliyetli, liyakatli kadrolarla çözümüne yönelik olarak çalışacaklarından bahsetti. “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde halkımızdan aldığımız güçle esnafımızın, tüketicilerin ve bütün milletimizin sorunlarının çözümüne yönelik olarak yetişmiş, liyakatli kadrolarla hizmete hazırız.”dedi.

Toplantının moderatörlüğünü yürüten Bilgin Akbal toplantının kapanış konuşmasını yapmak üzere TUSODER Genel Başkanı Dr. Deniz Öner’i sahneye davet etti.

Dr. Deniz Öner;“Bütün katılımcılara katılımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Organize edilmesinde emeği geçen esnaf ilişkileri komisyon başkanımız Çetin Canruh’a, toplantının moderatörlüğünü yapan Bilgin Akbal ve ev sahipliği yapan Bilgi Koleji Kurucusu Ahmet Çevik ve bütün emek harcayan kadrosuna teşekkür ediyorum. 14 Mayıs Tarihinden sonra Yeni Türkiye’de daha mutlu insanlarla tüketicinin ve esnafın sorunlarını değil, çözümlerini konuşmak üzere bir araya gelmek temennisiyle hepinize hayırlı günler diliyorum.” dedi.

Ataşehir Bilgi Koleji’nde yapılan TUSODER“Esnaf Buluşması” Toplantısı toplantıya katılanların sahnede resim çektirmesi ile sona erdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ