logo

Valilik İstanbul Anadolu Yakası İçin Sağanak Yağış Uyarısı Yaptı

Valilik İstanbul Anadolu Yakası İçin Sağanak Yağış Uyarısı Yaptı

İstanbul Anadolu Yakası ile Balıkesir, Tekirdağ, Edirne’nin güneyi bu gece saatlerinde ve yarın sağanak yağışın etkisi altına girmesi bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Valiliği, İstanbul Anadolu Yakası için gece ve Cumartesi günü için sağanak yağış uyarısı yaptı.

İSTANBUL ANADOLU YAKASI SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Zaman vererek “Tedbirli Olalım” uyarısı yapan İstanbul Valiliği: “İstanbul Anadolu Yakası’nda bu gece ve yarın sağanak yağış bekleniyor.”

ÇANAKKALE İÇİN SARI KOD UYARISI

Meteoroloji, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkili olacağı Çanakkale için sarı kod uyarısı yaptı. Cumartesi günü için ise 29 il ve çevresi için “Sarı Kod” uyarısı yapıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ “SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT!”

İstanbul Valiliği tarafından yapılan uyarıda beklenen sağanak yağışa dikkat çekilerek, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra, Cumartesi akşam saatlerine kadar İstanbul Anadolu Yakası’nda yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızdan dikkatli ve tedbirli olmalarını rica ederiz.” uyarısı paylaşıldı.

SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu ile bu akşam saatlerinde Karaman çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın Güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Sıcaklıkların batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kısa süreli kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR
18 İL İÇİN SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI
Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Çanakkale’de, gece saatlerinden sonra Balıkesir, Tekirdağ, Edirne’nin güneyi ile İstanbul Anadolu Yakası’nda, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İzmir’in kuzey ve iç kesimleri, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Çankırı, Ankara’nın kuzey ve batısı, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Burdur, Isparta ve Antalya’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

CUMARTESİ VE PAZAR BATI KARADENİZ

Yapılan son değerlendirmelere göre; 17.06.2023 Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’de (Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Kastamonu) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların aralıklı ve yerel olarak Pazar günü akşam saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ