logo

YSK Yurdışı Oy Süresi İtirazlar Değerlendirerek Kararını Açıkladı

YSK Yurdışı Oy Süresi İtirazlar Değerlendirerek Kararını Açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener tarafından yapılan açıklamada 2. tur yurt dışı ve gümrüklerde oy verme işleminin yapılacağı tarih düzenlemesine açılama geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen 2. tur Cumhurbaşkanı seçiminde adaylardan yüzde 50 barajını geçen olmadığı için seçimin 2. tura kalması kesinleşmesi üzerine YSK tarafından açıklanan yurtdışı sandıklarda oy verme sürelerine yapılan değişikliklere siyasi partilerden itiraz geldi.

Cumhurbaşkanı Seçimi 2. Tur Yurt Dışı Oylaması Ne Zaman Başlayacak?

YSK Başkanı Ahmet Yener tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de ilk kez uygulanacak Cumhurbaşkanı seçimi 2. tur yurt dışı ve gümrüklerde oy verme işleminin yapılacağı tarih düzenlemesine CHP, İYİ Parti ve MHP’nin aralarında olduğu siyasi partilerden gelen itirazların değerlendirildiği, ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda ve Avusturalya’daki sandıklarda oy verme sürelerinin 4 gün olarak belirlendiğini duyurdu.

YURTDIŞI SANDIKLARDA OY VERME 4 GÜN OLDU

Siyasi partilerin dilekçelerini değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere’de oy verme işlemi süresinin 4 güne uzatıldığını açıkladı.

YURTDIŞI OY VERME SÜRESİ 20-24 MAYIS

YSK (Yüksek Seçim Kurulu), ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere’de 2 gün olarak belirlenen oy verme işlemi süresinin oy verme süresinin 20-24 Mayıs olarak belirlenmesine karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 2. tur yurtdışı oylaması için Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere’de oy verme işlemi süresinin uzatılmasını kararlaştırdı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ