logo

16 Mart’ta Okullar ve Üniversitelere Koronavirüs Tatili

16 Mart’ta Okullar ve Üniversitelere Koronavirüs Tatili

Cumhurbaşkanlığı toplantısından, koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart itibarıyla ilk, orta ve liselerin bir hafta tatil, üniversitelerin de 3 hafta süreyle tatil kararı çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantının ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapılan açıklamada, ilk, orta ve liselerin 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Öğrenciler 23 Mart’tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı programlarının bir müddet ertelendiğini söyledi.

ÜNİVERSİTELER 3 HAFTA SÜREYLE TATİL EDİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamasında, üniversitelerin de 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edileceğini kaydetti.

SPOR MÜSABAKALARI SEYİRCİSİZ

Toplantı sonrası açıklama yapan İbrahim Kalın, spor müsabakalarının da nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanmasına karar verildiğini söyledi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞI İZNE TABİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, zorunlu haller dışında, kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışının da izne tabi olacağını belirtti.

” ALINAN TEDBİRLERİN ETKİLİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

“Bu süreci, el birliğiyle ne rehavete ne de paniğe kapılmadan, inşallah birlikte atlatma imkan ve kabiliyetine sahibiz.” diyen Kalın, “Dünyadaki tabloya baktığınızda Türkiye’de alınan tedbirlerin etkili olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS TESPİT EDİLEN HASTANIN DURUMU

Sözcü Kalın, koronavirüs tespit edilen hastanın durumu ile ilgili açıklamada, “Bu kişinin sağlık durumu iyi, karantinaya alınan kişilerle ilgili de sorun söz konusu değil.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ