logo

Ataşehir’de Cemevi İbadethane Kabul Edildi

Ataşehir’de Cemevi İbadethane Kabul Edildi

cemevi_ibadethaneAtaşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz ve arkadaşları tarafından verilen cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini ön gören teklifini kabul etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz ve arkadaşları tarafından verilen teklifi Ak Partili üyelerin ret oylarına rağmen cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini ön gören teklifini kabul etti.

Ataşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında ek 9. Madde olarak gündeme alınan cemevinin ibadethane sayılması teklifi İlhami Yılmaz ve arkadaşları tarafından teklif olarak Meclis Başkanlığına sunuldu. Gündem maddelerini görüşen Meclis 9. Sırada ek gündem maddesi olarak oylanan teklif Ak Parti Grubunun ret, CHP Grubunun kabul oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclisi tarafından alınan cemevinin ibadet hane sayılması kararı yasal statüde değişiklik sonucu yaratmıyor. Cemevlerinin statü değişikliği yasal düzenleme ile mümkün. Yapılan bu düzenleme ile cemevlerinin diğer ibadethanelerin yararlandığı bazı hizmetlerden yararlanabilmesinin yolu açılıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ