logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘15 Temmuz Asla Unutulamayacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘15 Temmuz Asla Unutulamayacak’

FETÖ Terör Örgütünün 15 Temmuz’daki kalkışma ve darbe girişiminin ikinci yılında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’ gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ’nün kalkışmasında hayatını kaybeden şehitleri anmak ve 15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek için İstanbul’da yüz binler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde buluştu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması”nda konuşan, “15 Temmuz zaferimiz büyük bir fedakârlığın eseridir. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. 15 Temmuz asla unutulamayacak.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması”na katılacak vatandaşlar Ümraniye, Kartal, Sancaktepe, Ataşehir ve Maltepe civarından, araç konvoyu oluşturarak ya da yaya olarak saat 14.00’te trafiğe kapatılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki alana geldi.

Nakkaştepe’de aracından inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve torunları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları 15 Temmuz Şehitler Makamı’na yürüyerek geçti. Şehitler Makamı’na Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından topluca dua edildi.

Erdoğan ve beraberindekiler Şehitler Makamı’ndan yürüyerek “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması” adıyla gerçekleşecek anma programının yapıldığı alana geçti.

Vatandaşların, 15 Temmuz şehitlerinin isim ve fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdığı, “İdam isteriz”, “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atılan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara hitaben, 15 Temmuz’da yaşananları dile getirdiği bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törene katılanlardan; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, bazı milletvekilleri ile ilçe belediye başkanlarını platforma davet ederek topluca vatandaşları selamladı.

“HİÇBİR ZAFER ALTIN TEPSİDE SUNULMAZ”

81 vilayette anma törenlerimiz devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması” törenindeki konuşmasında, “15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. 16-17 yaşındaki daha gencecik fidanları toprağa vermenin üzüntüsü yaşarken ülkemizi kurtarmanın onurunu yaşıyoruz. Tarihimizde yaşanan her zaferin ardından fedakarlık vardır.” dedi.

ÇANAKKALE RUHUNUN KUVA-İ MİLLİYE RUHUNUN HALA DİRİ OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR

Kurtuluş savaşına milletin istikbali için binlerce şehidin kanı döküldüğünün altın çizen Erdoğan, “1923’ün şafağı, anaların bu hissiyatla cepheye gönderdiği binlerce kınalı kuzunun mezar taşları üzerine söktü. 15 Temmuz gecesi de Türk milleti cesareti dirayeti mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun Kuva-i Milliye ruhunun hala diri olduğunu göstermiştir” diye konuştu.

BU MİLLETİN BİR FERDİ OLMAKLA İFTİHAR EDİYORUM

Zaferin sahibinin ferdi olmaktan iftihar ettiği milletin olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “Bu millet FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine izin vermemiştir. Ben bu milletin bir ferdi olmakla iftihar ediyorum. Bu zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. Nasıl istiklal harbimiz ülkemizde yeni bir dönemi başlatmışsa 15 Temmuz da Türkiye’nin önünde yeni kapılar araladı. Bu dayanışma iklimi başta terör ve vesayetle mücadele olmak üzere Türkiye’yi tüm cephelerde güçlendirdi. 7 Ağustos’ta Sayın Bahçeli ile başladığımız yürüyüşü hamdolsun Cumhur İttifakı ile devam ettirdik. Aynı kararlılıkla devam ettireceğiz” ifadelerine yer verdi.

15 TEMMUZ ASLA UNUTULAMAYACAK

Tarihi değişimle Türk demokrasisine çağ atlattıklarını, darbe dönemini bir daha açılmamak üzere kapattıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananları unutmadıklarının altını çizerek; “15 Temmuz bizlere kimin ülkemizin kara gün dostu olduğunu kimin de iyi gün dostu olduğunu gösterdi. Biz millet olarak derin bir hafızaya sahibiz. Yaşadığımız hadiseleri sık sık gündeme getirmesek de onları asla unutmayız. 15 Temmuz asla unutulamayacak. O bizim için tarihe bir kayıttır. 15 Temmuz sürecinde şahit olduğumuz riyakarlıkları not ettik. O gece bizim için dua edenlerle, FETÖ’nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Ülkemizden kaçan darbecileri bağrına basanların ilkesizlikle hafızamızdan asla silinmeyecektir” dedi.

AHTAPOTUN KOLLARINI KESTİK

Erdoğan, “İlişkilerimizi belirlerken darbeye tavrı da dikkate aldık. İşte Azerbaycan’dan geldi. Ukrayna’dan iki tane geldi. Geliyorlar gelecekler. Pensilvanya’daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik bu böyle biline. Örgütün yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik. Son iki yılda örgütün devlet, iş dünyası, bürokrasi, ticaret, medya ve sivil toplum alanlarındaki yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik. Yoğun diplomatik temaslarımız sayesinde bugüne kadar 16 ülkede örgütün okul adı altında açtığı fitne yuvalarını kapattırdık. 80’in üzerinde firari elebaşını kaçtıkları yerlerden ülkemize getirtip yargıya teslim ettik” diye konuştu.

BU MİLLET ASİL, CESUR, KAHRAMAN BİR MİLLETTİR

Milletimizin canı pahasına hürriyetine sahip çıktığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi. Bu millet, asil bir millettir. Bu millet, cesur bir millettir. Bu millet, kahraman millettir. Bu millet, hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet, vatanı söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemi gösteren necip bir millettir. Türkiye’de demokrasinin de, bağımsızlığımızın da en büyük garantisi, ferdi ve hizmetkârı olmaktan her zaman şeref duyduğum işte bu millettir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ