logo

DİSK, ‘İşçiler Yürürse Karanlıklar Dağılır, Yolumuz Aydınlanır’

DİSK, ‘İşçiler Yürürse Karanlıklar Dağılır, Yolumuz Aydınlanır’

Adil bir vergi sistemi için hazırladıkları kanun teklifini siyasi partilerle paylaştıklarını kaydeden Arzu Çerkezoğlu, kanun teklifi için Ulus Meydanı’ndan Meclis’e seslendi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu öncülüğünde DİSK‘in ‘gelirde, vergide, ülkede adalet’ talebiyle başlattığı Ankara’ya ulaştığı yürüyüşe CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP milletvekilleri de katıldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) İstanbul’da başlayan “Gelirde Adalet Vergide Adalet” yürüyüşü 5. Gününde bitiş noktası Ankara’ya ulaştı.

Adil bir vergi sistemi için hazırladıkları kanun teklifini tüm siyasi partilerle paylaştıklarını kaydeden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu kanun teklifinin Meclis’ten geçmesi için Ulus Meydanı’ndan sesleniyoruz.” Dedi.

“Gelirde Adalet Vergide Adalet” yürüyüşünün son etabında Ulus Meydanı’na yürüyen korteje DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu başkanlık ediyor. Arzu Çerkezoğlu başkanlık ettiği DİSK “Gelirde Adalet Vergide Adalet” yürüyüşüne Ulus Meydanı’na ilerlerken Sıhhiye’deki Opera binası önünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP ve HEDEP milletvekilleri de katıldı.

“BU ADALETSİZ VERGİ DÜZENİNE İTİRAZ EDİYORUZ”

Ulus Meydanı’nda tamamlana DİSK “Gelirde Adalet Vergide Adalet” yürüyüşü sonrası toplanan kalabalıklara hitaben ilk sözü alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Aldığımız ekmekten, içtiğimiz sudan, çocuk bezinden, elektrikten vergi alınıyor” ifadesini kullandı. Sermayeden alınan verginin 10 katının yoksullardan, emekçilerden alındığını belirten Özel, “Bu adaletsiz vergi düzenine itiraz ediyoruz” dedi.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ, HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

İşçilere destek sözü veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bütün haklı taleplerinizde, sokaktaysa sokakta, meydandaysa meydanda, grevdeyse grevde yanınızda olacağız. Bu daha başlangıç, hep birlikte mücadele edeceğiz. Hep birlikte kazanacağız” diye konuştu.

İŞÇİLER YÜRÜRSE KARANLIKLAR DAĞILIR, YOLUMUZ AYDINLANIR

İstanbul’da başlayıp 5. Günde Ankara’da son bulan “Gelirde Adalet Vergide Adalet” yürüyüşüne öncülük eden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da mitingde söz alarak; “Yola çıkarken, ‘Yalnız yürümeyeceğiz. Bu hayat pahalılığı ve vergi adaletsizliği cenderesinde hayatta kalmaya çalışan milyonların adımları bizimle olacak’ dedik. ‘Milyonların yüreği bizimle atacak’ dedik. Gerçekten de yürüyüşümüz her bir adımda büyüdü. DİSK yürürse, işçiler yürürse bütün karanlıklar dağılır, yolumuz aydınlanır, memleketin geleceği aydınlanır. Zenginden, şirketlerden, patronlardan vergi alamayan siyasi iktidar bütün vergi yükünü işçinin, emekçinin sırtına yüklüyor.” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ