logo

Şeref UZUN ‘Geldiğimiz Günden Beri Hedefimiz İmardı’

Şeref UZUN ‘Geldiğimiz Günden Beri Hedefimiz İmardı’

muhtar şeref (2)Ataşehir İlçesinin imarlarının ilk etabı olan, Yenisahra ve Barbaros mahalleleri imarının, İBB Meclisi tarafından onayı ile Ataşehir’in imarları verilmeye başlandı.

Recep Kenan/Ataşehir

Uzun süredir beklenen, geciktiği için protesto eylemlerinin yapıldığı, Ataşehir İlçesinin imarlarının ilk etabının olan, Yenisahra ve Barbaros mahalleleri imarının, İBB Meclisi tarafından onayı ile Ataşehir’in imarları verilmeye başlandı.

Yenisahra, Barbaros mahalleleri ve yakın çevresini kapsayan 1/5,000’lik imar planının İBB Meclisi’nde onaylanması ile bölgede hareketlilik yaşanıyor. Bu kapsamda görüşlerini almak ve bölge sakinlerinin görüşlerinin yansımalarını sormak üzere Yenisahra Mahalle Muhtarı Şeref Uzun’u ziyaret ettik.

Ataşehirweb haber olarak Muhtar Şeref Uzun’dan imar konusunda mahalle sakinlerinin ve kendisinin görüş ve düşüncelerini aldık.

Muhtar Uzunun konu ile ilgili açıklamaları şöyle:
İmar bizim çözümünü senelerdir beklediğimiz bir sorundu. Çok geç kalmış bir karardı.
Beklentilere yüzde yüz çare oldu mu? Olmadı. Ama 2,5 emsal kötünün iyisi. Çok kötü bir emsal değil. Bizim 2 ya da 1,90 lardı. 2,5 emsal bizi memnun etti diyebiliriz. Mahallemizin insanlarının içerisindeyiz. Halkımızın işi bilen, inceliğini bilen insanları hemen kağıt kalemle yaptıklarından iyi olduğunu söylüyorlar. Onlar da memnuniyetlerini belirtiyorlar.

Emsal 3 Olsaydı Torunlarımız  Sevinirdi, Şimdi Çocuklarımız Sevindi

Daha iyisi olabilirmiydi? Tabiî ki bir 2,70 – 3,00 olsaydı daha iyi olurdu mutlaka. Şimdiki imarla çocuğumuzu sevindiririz. Emsal 3 olsaydı torunlarımızı da sevindirirdik.

Bizim burada imar sadece 3000 metrekareye 2,5 emsal olarak sınırlı değil. İş merkezlerinin arasına sıkışmış parsellere, küçük parsellere de vatandaş binasını yapabilsin diye 750 metrekreye 1,5 emsal verildi.
Bizim mahallede üç emsal imar var. 1,25 – 1,50 – 2,50; büyük parsellere verilen 2,5 emsale birlikte, küçük parseller de arsalarına inşaat yapabilsin diye bu emsaller verildi.

İş yeri olarak ta Tuzcuoğlu bölgesi ve Palladium civarı seçildi. Onlar da 5.000 metre kare sınırı ile 2,5 emsali alıyorlar.

Ticaret alanının 5.000 metrekare sınırı olduğu dikkate alınırsa; konut alanının 3.000 metere kare sınırı daha avantajlı duruma geçiyor.

İleride şöyle bir sonuçla karşılaşabiliriz; aramızın metrekaresini ne kadar büyütürsek o kadar fazla emsal alacağız.

Biz şimdi imar planlarının kesinleşme sürecini beklemek zorundayız. 1/5000’lik planın askı ve itiraz süreci tamamlanınca, Ataşehir Belediye Meclisi’nde, Ataşehir Belediyesi’nce hazırlanan 1/1,000’lik uygulama planı görüşülüp onaylandıktan sonra, İBB Meclisi’ne gönderilecek. Ataşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan 1/1,000’lik uygulama planı İBB Meclisinde de görüşülüp onaylandıktan sonra, askı ve itiraz süresi dolunca kesinleşerek yürürlüğe girecek.

Bana kişel fikrimi sorarsanız ben memnunum. Bizim geldiğimiz günden beri tek hedefimiz vardı. İmar!.. İmardan başka bir düşüncemiz yoktu.

Burada imarın onaylanmasında hangi kurum, kuruluş ve kişinin emeği varsa hepsine; mahallem, mahalle halkım adına ve kendi adıma teşekkür ediyorum.

Artık çoluk çocuğumuzun geleceğinin güvencesi imarımız çıktı. Bu çalışmada kimlerin emeği geçmişse; başta belediye başkanlarımız, duyarlılık gösteren halkımız, siz basın mensupları, biz mahalle muhtarları, mahallemizin önde gelenleri bu sonuçta ekmeleri olanlar. Ben herkese teşekkür ediyorum.

İnşallah imar planımıza önemli bir itiraz olmaz da kesinleşir. Bizde otoparkı, parkı bahçeleri olan mahallede, deprem güvenli evlerde yaşarız.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ