logo

Meclis Üyeleri 2. Seçim Dönemini Helalleşerek Kapattı

Meclis Üyeleri 2. Seçim Dönemini Helalleşerek Kapattı

Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında toplanan Ataşehir Belediyesi Meclis 04 Mart 2019 Pazartesi Saat 17:00’de yatığı son birleşimle  5 yıl süren 2’nci Seçim Dönemini kapattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Beş yıl süre ile birlikte görev yapan CHP’li Ak Partili ve Bağımsız meclis üyeleri 31 Mart 2019 Yerel seçimi öncesi yapılan son toplantıda vedalaşarak helallik istediler.

MECLİS ÜYELERİ HELALLİK İSTEDİLER

Mart ayının ilk ve son toplantısını gerçekleştiren Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında yaptığı toplantıda gruplar adına yapılan konuşan sözcüler helallik istedi.

5 yılın geride kaldığına işaret eden Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan toplantının açılış konuşmasında;  “Görevimiz gereği belki bazı kırıcı sözler söylenmiş olabilir. Bu süreç içinde içinizden birini kırmışsam veya kırıcı davranışlarda bulunmuşsam sizlerden helallik istiyorum. Bütün meclis arkadaşlarıma da hakkımı helal ediyorum.  Yeni dönemde seçilecek arkadaşlarımıza Ataşehir’e hizmet yolunda başarılar diliyorum” dedi.

BASIN MENSUPLARI UNUTULMADI

Oturumu yöneten Meclis 1.Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan; Beş yıl süresince çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşarak bize destek veren, bizi sıkıntıya sokacak hiçbir oluşuma yer vermeyen basın emekçilerine de teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Recep Kenan paylaştı: 4 Mart 2019 Pazartesi

Gurubu adına söz alan CHP’li üye Meclis eski Başkanı Sadi Özata; “Mart ayı olması sebebiyle seçim sathına girmiş bulunuyoruz. Bu süreç içinde uzlaştığımız veya uzlaşmadığımız konular oldu. Bende hakkımı helal ediyor ve helallik istiyorum” dedi.

MART AYI TOPLANTISI TEK OTURUM

CHP gurubu adına Sadi Özata tarafından verilen Mart ayının son toplantı olması talepli sözlü önerge oylanarak Namık Sürmen’in ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis üyelerinin bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Bağımsız Meclis Üyesi Namık Sürmen,  siyaset yapanlara yönelik ise; “inşallah insanlara eşit mesafede durarak siyaset yaparlar. Öteki saymakla ötekileştirmenin arasında hiç hiçbir fark yoktur. Bunun böyle bilinmesini istiyorum.” Diye konuştu.

Helallik için söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Mahmut Yürük; konuşmasında “Beş yılı beraber geçirdik.  Birbirimizi kırmadık. Basın mensubu arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Hepimiz aynı değerlere aynı inançlara sahip değerler topluluğuyuz. Dolayısıyla ben bu beş yıllık süreçten memnunum. Allah hepinizden razı olsun.” İfadelerine yer verdi.

TOKİ ALANINDAKİ ARSA SAHİPLERİNİN MAĞDURİYETLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Esatpaşa ve Örnek Mahallesinde TOKİ alanında kalan arsa sahiplerinin mağduriyetlerine dikkat çeken TOKİ mağdurlarının sorunlarının çözümü için yeni meclisin de çalışmalarına devam etmesi temennisinde bulunan CHP Meclis Üyesi Süleyman Karadağ, zaman zaman istemeden de olsa, farkında olmadan sesinin yükseldiğini kabul ederek; “Beş yıl hızlı bir şekilde geçti.  Öncelikle birbirimize hakkımızı helal edeceğiz. Ataşehir ’in gelişmesinde herkesin katkısı var. Bende helallik istiyorum.” diye konuştu.

Süleyman Karadağ’ın TOKİ sorunlarını dile getirmesi nedeniyle cevap vermek amacıyla söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık; “Mustafa kemal ve Âşık Veysel Mahallelerin Planının seçimden sonra çıkacağını umuyorum. 2009 yılı ile birlikte kurucu meclis olarak bulunan 4-5 arkadaşımız var. Bu 10 yıllık süreç içinde Ataşehir için iktidar ve muhalefet olarak birlikte kararlar aldık. Özellikle Ataşehir halkı için yapılmış bu çalışmalarda özellikle Ataşehir Belediyesinin çalışanlarına da teşekkür ederim.  Yerel basınımıza özel teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde devam edecek arkadaşlara hayırlı olsun diyorum. İnşallah Ataşehir için hayırlı işlere imza atarlar. Tüm arkadaşlarımızdan bizde helallik istiyoruz.  Bizde hakkımızı helal ediyoruz. Yeni dönem seçimin Ataşehir halkına hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

GÜNDEMİ BAŞKANIMIZ BATTAL İLGEZDİ’NİN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASI

5 yıllık dönemin geride kaldığının altını çizerek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, bıu dönemin en önemli olaynın Başkan İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılması olduğunu ifade ederek; “Bütün arkadaşlarımızın da söylediği gibi bir dönemi geride bıraktık. Bu süreç içerisinde gerek ülke ekonomisi açısından gerekse belediyemiz açısından çok önemli günler yaşadık. Bu önemli gündemlerden bir tanesi de Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin görevden alınmasıydı.  Zaman zaman kafamızda bir soru işareti. Kanunları, yasaları inceliyoruz. Hakikatten bu görevden uzaklaştırma olayına baktığınız zaman yasa da çok açık bir şekilde ifade ediliyor. Şöyle ki; görevden uzaklaştırılmasını gerektirecek bir hali varsa iki aylık süreler halinde bir yıl sürer. Aşağı yukarı bir buçuk yıl oldu.  Yani böyle bir görevden uzaklaştırma, soruşturma ve kovuşturma dönemleri geçmiş olduğu halde yine de Sayın Belediye Başkanımızı görevine iade etmediler. Bu şekilde mağdur etmenin hiçbir esprisi olmaması gerektiğini düşünüyorum. İstihdam ve işsizlik had safhada.  ODTÜ Felsefe Bölümü mezunu bir kızımız bir marketin açmış olduğu kasiyer sınavına katılıyor ve şu soru soruluyor. “Siz bu fakülteyi zamanında bitirmemişsiniz.  Yaşınız geçmiş. İş tecrübeniz yok” geldiğimiz nokta bu arkadaşlar. TUİK’in açıklamış olduğu rakamlarda 12,3 milyon işsiz var. Her gün onlarca insan belediyemize gelerek iş istiyoruz. Gönül ister ki istediklerini geri çevirmeyelim ama bu hükümetin sorunudur.” şeklinde konuştu.

182 TOPLANTIDA, 649 GÜNDEM MADDESİNİN GÖRÜŞÜLDÜ

“Burada bilerek veya bilmeyerek zaman zaman sizleri kırmış olabiliriz.” Şeklinde konuşmasını sürdüren İlhami Yılmaz, gerçekleştirilen 182 toplantıda, 649 gündem maddesinin görüşüldüğünü vurgulayıp;  “Ama hiçbir şekilde kafamızın arkasında soru işareti yoktur.  Bu süreç içinde çok önemli işler yaptık. 182 toplantı, 649 gündem oluşmuş, Komisyonlardan gelen raporların 218’i oy birliği ile 191 raporda oy çokluğuyla gelmiş. Geri kalan gündem maddeleri de teklif kararı olarak geçmiştir. Bizler yerel yöneticileriz. Bu bağlamda yaptığımız işleri ortaya koymamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu çatı altında görev yapacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum ve tüm arkadaşlarıma sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan 08.04.2019 Pazartesi günü saat 17.00’da toplanmak üzere toplantıyı kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ