logo

Yeniden Düzenlenen Kâğıthane Meydanı Törenle Açıldı

Yeniden Düzenlenen  Kâğıthane Meydanı Törenle Açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  Vahdettin Köşkü’nden törenine canlı bağlantıyla katıldığı törenle Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gezi alanları, seyir terasları, botanik bitki bölümleri, fıskiyeli su havuzları ve ışıklandırılmaların yapıldığı Kâğıthane meydanı, törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nden Kağıthane Meydanı’nın açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı.

Kağıthane Meydanı Açılış Törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kâğıthane Kaymakamı Mustafa Koç, Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vahdettin Köşkü’nden Kağıthane Meydanı’nın açılış törenine canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane Meydanı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Millet bahçeleriyle, yeşil alanlarla, millet kıraathaneleriyle, kentsel dönüşüm projeleriyle, restorasyonlarla şehirlerimizin çehrelerini değiştiriyoruz” dedi.

KAĞITHANE’Yİ İSTANBUL’UN PARLAYAN YILDIZI HÂLİNE GETİRECEK YATIRIMLAR

Meydan düzenlemesinin Kağıthane’nin cazibesini daha da artıracağına inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun dışında pek çok alanda Kağıthane’yi İstanbul’un parlayan yıldızı hâline getirecek yatırımları hayata geçirdiklerini anlatarak, “İlçemiz için önemini bildiğim ve Seyrantepe’de inşası süren 620 yataklı hastaneyi inşallah yakında tamamlıyoruz. Metromuzun Kağıthane havalimanı bölümünü inşallah önümüzdeki bahar aylarında hizmete açmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla iş birliği hâlinde sürüyor” diye konuştu.

Erdoğan Kağıthane ilçesine 2 millet bahçesi kazandırmanın hazırlığı içinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet kıraathanesi, çocuk kütüphanesi, uzay evi, sosyal medya stüdyosu gibi hizmetlerle çocukların önüne yeni dünyalar açıldığını kaydetti.

KAĞITHANE MEYDANI ÇOK DAHA GÜZEL BİR HÂLE GELDİ

Meydana ilişkin bilgileri paylaştıktan sonra “Açılışını yaptığımız Kağıthane Meydan Projesi meydanımızın ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm Kağıthanelileri bu güzel eserle beraber mutlu bir şekilde baharı kutlamaya özellikle davet ediyorum.” Diyerek kurdele kesimini başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada çok değişik ağaç çeşitleri var. Yeşil bitkilerimiz var. Bodur ağaç çeşitlerimiz var. Bunlarla tabii Kağıthane Meydanı çok daha güzel bir hâle geldi. İnşallah baharla birlikte burada anneler çocuklarıyla, yavrularıyla çok daha farklı bir şekilde vakit geçirebilecekler” diye konuştu.

BAKANLIK VE TOKİ İŞBİRLİĞİYLE İSTANBUL DÖNÜŞÜMÜ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLÜYOR

Törende gerçekleştirdiği konuşmada, Bakanlık ve TOKİ işbirliğiyle büyük İstanbul dönüşümünün kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  “Son 8 ayda tüm ilçelerde 10 bin konutun temelini attık. Kâğıthane’de yıkılan istinat duvarının olduğu projeyi başlattık. Söz verdiğimiz gibi süresi içerisinde bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” dedi.

Kâğıthane Yahya Kemal Mahallesi’nde gerçekleşen toprak kayması ve istinat duvarının çökmesinin ardından 34 bin metrekare büyüklüğündeki bölgenin riskli alan ilan edildiğini hatırlatan Bakan Kurum, alanın inşa çalışmalarının ise yüzde 60 oranında tamamlandığını vurguladı.

“KÂĞITHANE MEYDANI TÜM VATANDAŞLARA HAYIRLI OLSUN”

Törende konuşan Vali Yerlikaya, “Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla mimari çehresi değişen ve daha da güzelleşen ilçemizde, Kâğıthane Meydanı; kadim şehircilik anlayışımızın rehberliğinde yeniden düzenlendi.” ifadelerini kullandı.

Meydan projesiyle muhteşem bir işe imza atıldığını söyleyen Vali Yerlikaya, “İlçemizin; altyapı, kentsel dönüşüm ve mimari çehresini güzelleştiren hizmetleri için Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, belediye başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullanarak yeni meydanın, Kâğıthane’ye ve tüm vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.

Törende konuşan Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ise, tüm bakanlıklarla istişare halinde çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek desteklerinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından verdiği talimatla, meydanın açılış kurdelesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından kesildi.

Tören, protokol üyelerince kurdele kesildikten sonra gökyüzüne güvercin uçurularak toplu fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ