logo

Ataşehir Belediyesi Sanat Eğitimi Yıl Sonu Etkinlikleri Başladı

Ataşehir Belediyesi Sanat Eğitimi Yıl Sonu Etkinlikleri Başladı

Ataşehir Belediyesi “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında sanat eğitimi alanlar, bir yıllık emeklerini yıl sonu gösterileriyle sergiliyor.

Ataşehir Belediyesi’nin “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında sunduğu sanat eğitimlerine katılan gençler ve yetişkinler, bir yıllık emeklerini yıl sonu gösterileriyle taçlandıracaklar.

Ataşehir Belediyesi sanat toplulukları birbirinden renkli içeriklerle hazırladıkları yıl sonu gösterilerini, 27 Mayıs – 14 Haziran tarihleri arasında Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahneliyorlar.

Ataşehir Belediyesi’nin “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamındaki yıl sonu etkinlik programı:

Ataşehir Belediyesi MSKM Halk Müziği Topluluğu “Türküler İle Gelen Bahar” Konseri

Opera Sanatçısı Sedat Sarıgül şefliğinde çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi MSKM Halk Müziği Topluluğu, yıl sonu konseriyle Ataşehirli sanatseverlerin karşısına çıktı.

Çalışmalarını Ataşehir Belediyesi bünyesinde sürdüren MSKM Halk Müziği Topluluğu “Türküler İle Gelen Bahar” konseri ile birbirinden güzel ve değerli halk müziği eserlerini Ataşehirlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşayacak.

Tarih: 27 Mayıs Cumartesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Konser Saati: 20.00

Şef: Sedat Sarıgül

Sunucu: Ayten Pekman

Anadolu Halk Müziği Topluluğu “Bir Nefes Anadolu” Konseri

Şef Ahmet Yakup Yıldız yönetiminde, Ataşehir Anadolu Halk Müziği Topluluğu, 2012 yılında kuruldu. Topluluk, “Bir Nefes Anadolu” konseri ile Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde müzikseverle 3 Haziran Cumartesi akşam saat 20.00’de buluştu.

Tarih: 3 Haziran Cumartesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Konser Saati: 20.00

Şef: Ahmet Yakup Yıldız

Sunucu: Çiğdem Kıyak

Türk Sanat Müziği Korosu “Bahar Konseri”

Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, onuncu senesini doldurduğu 2023 yılının ikinci konserinde, baharı selamlayan şarkılarıyla tekrar sanatseverlerin huzuruna çıkmaya hazırlanıyor.

Hicazkar, hüzzam ve nihavend makamlarından oluşturduğu repertuarıyla sahne alacak olan koro, solistleri ve toplu icrasıyla, her konserinde bir öncekinden daha yüksek bir performansı yakalamayı amaçlıyor. Musiki sevgisi ve dostluk bağları ile birbirine bağlı olan koro, 4 Haziran pazar akşamı MSKM’de sahne alacak.

Tarih: 4 Haziran Pazar Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Konser Saati: 20.00

Şef: Hulusi Yücebıyık

Sunucu: Arzu Yücebıyık

Neşet Ertaş Kültür Evi Çok Sesli Kadın Halk Müziği Topluluğu Yıl Sonu Konseri

Türk Halk Müziği sanatçısı Gönül kahraman şefliğinde çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültürevi Çok Sesli Kadın Halk Müziği Topluluğu, yıl sonu konseriyle Ataşehirli sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Çalışmalarını Ataşehir Belediyesi bünyesinde sürdüren Neşet Ertaş Kültürevi Çok Sesli Kadın Halk Müziği Topluluğu “Kadınlarımızın Dilinden Türküler” isimli konserleriyle birbirinden güzel ve değerli ve Halk Müziği eserlerini sanatserverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşayacak.

Tarih: 6 Haziran Salı Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Konser Saati: 20.00

Şef: Gönül Kahraman

Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası Yıl Sonu Konseri

2012 yılında kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ”Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında müzik eğitimi alan çocuk ve gençlerden kuruldu.

Zaman içerisinde daha geniş kitlelere ulaşabilmek için daha sanatsal ve profesyonel bir bakış açısı kazanan Orkestra, her sezon açılışında yeni üye seçmeleri düzenleyerek, kadrosunu yenilerek düzenli çalışmalar gerçekleştiriyor.

2022-2023 sezonunun kapanış konseri için özenle hazırladıkları bir repertuvar ve solist eşlikleri ile konser vermeye hazırlanıyorlar. Orkestra şefi Utku Barış Andaş tarafından yönetilecek Orkestra konserini 14 Haziran Çarşamba günü MSKM’de müzikseverlere sunacak.

Tarih: 14 Haziran Çarşamba Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Konser Saati: 18.00 – 20.00

ŞEF: Utku Barış Andaç

Ataşehir Belediyesi Müzikal Tiyatro Topluluğu

2019 yılında kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Müzikal Tiyatro Topluluğu ile çocukların, çeşitli sanat dallarının bir arada bulunduğu müzikal tiyatroyu keşfetmelerine imkân sağlanıyor.

Tiyatro, müzik ve dansın bir araya gelmesiyle oluşan Müzikal Tiyatro; çocukların kendilerini ifade etme şekillerine çeşitlilik kazandırarak farklı bir sanat algısı yaratmalarına da imkân yaratıyor.

Çocuklar, kendi duygu, düşünce ve müzikal becerilerinin farkına varıyorlar. Aynı zamanda şarkı söyleyerek, rol yaparak ve dans ederek sahnede olmanın keyfini de çıkarıyorlar.

Tarih: 14 Haziran Çarşamba Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Etkinlik Saati: 18.00 – 20.00

Eğitmen: Simge Beşiz Özkal

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ