logo

Ataşehir’de Özgür Boza Okulları Kapanışını Duyurdu

Ataşehir’de Özgür Boza Okulları Kapanışını Duyurdu

Özel okullarda yaşanan sorunlar Ataşehir’de belirginleşti ve bazı özel okulların kapanacağı beklentisi doğrultusunda Özgür Boza Okulları’nın kapanışını verdiği öğrenildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Özel okullarda yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle Ataşehir başta olmak üzere bazı okulların da kapanma ile yüz yüze oldukları gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Kapanışı verilen Özgür Boza Okulları’nın sosyal medya hesaplarının da erişime kapandığı görülürken, çok sayıda velinin verdikleri ücretlerin geri ödenmediği ve öğretmen ücretlerinin de ödenmediği yönünde çok sayıda şikayet yer alıyor.

VELİLER ATAŞEHİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan veliler dilekçeyle yaşadıkları sürecin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da tespitini ve gereğinin yapılmasını talep ederek, kurum yetkilileriyle görüşme yaptı.

YAŞANANLAR ÖZEL OKUL KAPATMA PROSEDÜRÜNE AYKIRI

Yönetmelikte ve kanunda, okulun öğretim yılı bitiminden üç ay önce velilere, öğrencilere ve eğitim personeline haber verilmek kaydıyla ancak öğretim yılı sonunda kapatılabileceği düzenlemesinin yer aldığını ifade eden veliler verdikleri dilekçelerinde halen okulda kaydı olan öğrencilerin olduğunu, ortada usulsüz kapatma olduğunu ifade ederek durumun tespitini istediler.

ATAŞEHİR İLÇE MEM: KONU GÜNDEMDE

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin konunun gündemlerinde olduğunu ve incelemenin sürdüğünü, tutanakların tutulduğunu ve bir dosya hazırlandığını belirtti kaydediliyor.

NAKİL İŞLEMLERİNİ BAŞLATABİLMEMİZ İÇİN OKULUMUZA BAŞVURUN!

25 Kasım velilere itibarıyla kapanışını duyuran Özgür Boza Okulları, öğrencilerini yönlendirdikleri, özel okulların fiyatlarını da açıklayarak öğrencilerin naklinin yapılabileceğini kaydederek; “İstemeden de olsa, zorla da olsa 25 Kasım 2019 Pazartesi itibariyle okulumuzu kapatma sürecine üzülerek başlıyoruz. Bugünden itibaren çocuklarımızın doğabilecek maddi ve manevi kayıplarını engellemeliyiz. Bil Koleji ve Bilgi Koleji’nin 2020-2021 (Gelecek yıl) ücreti 25 Bin TL olarak belirlenmiştir. Eğitim ve yemek ücretinin dahil olduğu bu tutarı Aralık 2019 tarihinden başlayarak, 12 taksitte gerçekleştirebilirsiniz. Lise öğrencilerimizin nakil gerçekleştireceği Bil Anadolu Lisesi’nde de içinde bulunduğumuz yılın eğitim ve kitapları ücretsiz olacak ve gelecek yıl için 22 Bin TL öğrenim ücretiyle, aynı şartlarda gerçekleştirilebilecektir. Bu koşullar, aramızdan önceden ayrılan öğrencilerimiz için de geçerlidir. Kayıtlarını önceden almış olan velilerimiz de aynı haklara sahiptir. Bizler, kapanma sürecimizde okulumuzda olacağız. Nakil işlemlerini başlatabilmemiz için okulumuza başvurarak, gideceğiniz okulunuzun isteyeceği belgeleri alabilirsiniz.” İfadelerine yer verdiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ