logo

CHP 4 Büyükşehir, 6’sı İl, 227 Belediye Başkan Adayını Açıkladı

CHP 4 Büyükşehir, 6’sı İl, 227 Belediye Başkan Adayını Açıkladı

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP’nin 4 Büyükşehir adayı ile 6 il merkezi ve diğerleriyle 227 seçim bölgesinde belediye başkan adaylarını açıkladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

CHP’nin 4 Büyükşehir Belediye başkan adayını açıklayan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediye başkan adaylarının Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu olduğunu ifade etti.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel MYK toplantımızın ardından, Parti Meclisi toplantısı devam ederken yaptığı basın açıklamasında, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerin yanı sıra, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak içinde bazı Büyükşehirlerin de olduğu 227 seçim çevresinin belediye başkan adayları Parti Meclisimizin kararı ile kesinleştiğini duyurdu. 

Deniz Yücel, yaptığı açıklamada, “Belediyelerimiz geçtiğimiz 4,5 yılda başta pandemi olmak üzere deprem-sel gibi doğal afet süreçlerinde, halkımızın yanında oldular. İnanıyoruz ki 31 Mart seçimlerinde de insan odaklı politikalarımızla vatandaşımıza, sıcak bir el uzatan belediye sayımızı arttıracağız.” İfadelerine yer verdi.

227 SEÇİM ÇEVRESİNDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZI BELİRLEDİK

Parti Meclisinde bazı belediye başkan adaylarını belirlendiğini ifade eden CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “Bugün 4’ü Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere, 227 seçim çevresinde Parti Meclisimizde aldığımız kararla Belediye Başkan Adaylarımızı belirledik. Açıklayacağımız 4 Büyükşehirden 2’si zaten önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel tarafından ilan edilmişti.” Dedi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR ADAYI EKREM İMAMOĞLU

CHP İstanbul Büyükşehir Adayını açıklayan Yücel, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; İstanbul’u AKP’nin talancı belediyecilik anlayışından kurtaran ve halkçı belediyecilik anlayışını getiren Sayın Ekrem İmamoğlu.” Dedi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR MANSUR YAVAŞ İLE DEVAM EDECEK

Ankara Büyükşehir adayını da açıklaya Deniz Yücel, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ise, Ankara’yı parsel parsel satanlardan kurtaran ve Ankara’yı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Sayın Mansur Yavaş. Bursa ve Balıkesir İllerimizde de daha önce partimizin ve örgütümüzün, üzerinde mutabakata vardığı, ayrıca anketlerde de kazandığını gördüğümüz isimler Parti Meclisi kararıyla bugün adaylaştı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Bozbey. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ise Sayın Ahmet Akın.” Açıklamasını yaptı.

23 SEÇİM ÇEVRESİNDE ÖRGÜT DENETİMİNDE ÖNSEÇİM YAPILACAK

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, 2019 yılından bu yana Türkiye’nin yarısını sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştırdık. Türkiye’nin yarısı CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmektedir. Bugün Parti Meclisi toplantımızda almış olduğumuz kararlarımız, sizlerle paylaşmadığım diğer kararlarımız; 23 seçim çevresinde örgüt denetiminde önseçim yapılma kararı alınmıştır.”

58 SEÇİM ÇEVRESİNDE ÖRGÜT DENETİMİNDE ÖNSEÇİM

“58 seçim çevresinde örgüt denetiminde önseçim yapma yetkisi verilmiştir. Ve sizlerle paylaşacağımız listeyle 4 Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı açıkladık. 6 il merkezi ve diğerleriyle birlikte bugün toplam 227 seçim bölgesinde belediye başkan adaylarımız Parti Meclisi toplantımızda belirlendi ve kamuoyuyla paylaşılıyor.”

CHP PM TOPLANTISINDA BELİRLENEN 227 ADAY LİSTESİ TIKLAYINIZ

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ