logo

Galatasaray, 24. Kez Türkiye Futbol Süper Ligi Şampiyonu!

Galatasaray, 24. Kez Türkiye Futbol Süper Ligi Şampiyonu!

Konya ile oynanan ligdeki sezonun son maçını 3 – 1 kazanan Sarı Kırmızılı ekip, 102 rekor puanla Trendyol Süper Lig 2023-2024 Sezonu şampiyonu oldu.

Recep Kenan / itvhaber.com

Galatasaray, Süper Lig’in son haftasında Tümosan Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Sarı Kırmızılı ekip 3-1 kazanarak, 102 rekor puanla Trendyol Süper Lig 2023-2024 Sezonu şampiyonu oldu.

Galatasaray’a Şampiyonluğu getiren golleri Mauro Icardi (29’, 51’) ve Berkan Kutlu (53’) kaydetti.

4 dakikalık uzatma dakikalarında skor değişmedi ve 90 dakikalık süre sonunda mücadeleyi 3-1 kazanarak şampiyonluk coşkusunu üst üste ikinci kez yaşayan ekip Galatasaray oldu.

Son hafta rakip fileleri 2 kez havalandıran Mauro Icardi, Süper Lig’de 2023-24 Sezonu’da kaydettiği 25 golle gol kralı oldu. Galatasaray, 24 olan toplam şampiyonluk sayısında en yakın rakibiyle olan farkı 5’e yükseltti.

Trendyol Süper Lig’in sondan bir önceki hafta olan 37. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelmiş, mücadele, 1-0’lık Fenerbahçe galibiyeti ile tamamlanmıştı. Şampiyonluğun favori ekibi Galatasaray son hafta karşılaştığı Konyaspor maçı sonucunun etkisi nedeniyle şampiyonluğunu ilan edememişti.

24. Kez Türkiye Futbol Süper Ligi Şampiyonu olan Galatasaray taraftarları şampiyonluk sevincini İstanbul ve Türkiye’nin diğer illerinde sokaklarda sevinç gösterileri ile kutladılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ