logo

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ, ‘GEMİ NEDEN ENGELLENMİŞTİR?’

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ, ‘GEMİ NEDEN ENGELLENMİŞTİR?’

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi hapishane idaresi tarafından “içinde gizli bir şey olabilir” gerekçesiyle mahkumun oğluna hediyesi engellenen gemiyi sordu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hapishane idaresi, “içinde gizli bir şey olabilir” gerekçesiyle mahkumun oğluna hediye etmek istediği hapisane koşullarında yapılan maket gemiye el koydu.

Edirne F Tipi hapishanesinden bir mahkûm, tarafından CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’ye gönderilen mektupta, mahkumun hapisane koşullarında yaparak oğluna hediye etmek istediği maket gemiye idare tarafından el koyulduğunu belirtti.

Gamze Akkuş İlgezdi tarafından verilen önergede, mahkum tarafından gönderilen mektupta 2016 Temmuz ayında İzmir’den Edirne’ye sevk edildiğini ve o tarihten beri çocuğunu sadece bir kere görebildiğini aktardığı kaydedilerek, “Ayrıca sünnet olan çocuğu için mahkûm arkadaşlarıyla birlikte kâğıt, karton, boş kalem ve telefon kartlarından bir maket gemi yaptıklarını, ilk kez ziyarete gelen çocuğuna sünnet hediyesi olarak vermek istediğini yazmıştır. Fakat hapishane koşullarında yapılan maket gemi, çocuğun görüşü sırasında hapishane idaresi tarafından “içinde gizli bir şey olabilir” gerekçesiyle yasaklanmış ve “içini parçalayıp incelemek” üzere el konulmuştur.”ifadelerine yer veriliyor.

Mahkumun mektubunda aktardığı durumla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebi ile soru önergesi veren CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, önergesinde;

“1.Mahkûmlar, neden ailelerinden uzaklara sevk edilmektedir? Sevk edilmelerinin gerekçeleri görüşmelerine engel olmak mıdır?

2.Mektupta bahsedildiği gibi bir babanın çocuğu için kağıt, karton, boş kalem ve telefon kartlarından yaptığı maket geminin verilmediği iddiaları doğru mudur?

3.Hapishane koşullarında yapılan maket geminin “içinde gizli bir şey olabilir” gerekçesiyle verilmediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise “gizli bir şey”den kast edilmek istenen nedir? Maket gemi içerisinde “gizli bir şey” olabildiği düşünülüyorsa hapishane içerisine nasıl sokulmuştur?

4.Maket gemiye “içini parçalayıp incelemek” üzere el konulduğu iddiaları doğru mudur? Parçalamak yerine neden X-Ray cihazından geçirilmemektedir?

5.Maket gemi, parçalanarak incelendikten sonra “içinde gizli bir şey” yoksa oluşan mağduriyet nasıl giderilecektir?

6.Edirne F Tipi hapishanesinden daha önce maket gemilerin gönderilmesi engellenmiş midir? Engellenmemiş ise bu gemi neden engellenmiştir?” sorularına yanıt istedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ