logo

İlgezdi, ‘İktidar Sağlıkta İnsan Yerine İnşaatı Tercih Ediyor’

İlgezdi, ‘İktidar Sağlıkta İnsan Yerine İnşaatı Tercih Ediyor’

“Merkezi Hekim Randevu Sistemi” (MHRS) araştıran CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı açıklamayla sağlık sisteminde çöküşü ortaya koydu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sağlığı “yap işlet devret” “YİD şehir hastaneleri” sandığını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “iktidar sağlıkta insan yerine inşaatı tercih ediyor.” Dedi.

SAĞLIK SİSTEMİNDE VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI PAHASINA ÇÖKÜŞ!

İktidarın sağlıkta gerileyişin sembolü olduğunu vurgulayan Gamze Akkuş İlgezdi, “AKP’nin inşa ettiği sağlık sisteminin vatandaşlarımızın sağlığı pahasına çöküşünü ifade ediyor.” Diye konuştu.

Tedavinin geciktirilmesinin hem sağlık, hem insan hakları problemi olduğunun altını çizen CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı açıklamada, “Günlerdir İstanbul, Ankara ve İzmir’deki tüm branşlardan kendi adıma Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu almaya çalışıyorum. Göz, kadın hastalıkları bölümlerinden randevu bulmak imkânsız. Çocuk hastalıklarına görünebilmek için yüzlerce kilometre yol gitmeniz lazım.” İfadelerine yer verdi.

İSTANBUL’UN 39 İLÇESİNDE GÖZ RANDEVUSU YOK

12-14 Temmuz tarihlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir’deki tüm branşlardan muayene randevusu almaya çalıştığını kaydeden CHP İstanbul Milletvekili İlgezdi, araştırmasıyla ilgili, “Geçtiğimiz yıl aynı konuyla ilgili yaptığım hesaplamalarda İstanbul’un 39 ilçesinde göz randevusu yoktu, bir yıl sonra yine aynı tabloyla karşı karşıyayız. 2022’de kulak burun boğaz (KBB) polikliniğine muayene olmak isteyen vatandaşlarımızın 14 gün beklemesi ve 142 kilometre yol gitmeleri gerekiyordu, bu yıl bir gün daha artarak 15 gün beklemeniz gerekiyor. İzmir’de de kadın doğum hastalıkları sistemi her gün ‘Randevu bulunamamaktadır’ uyarısı veriyor. İzmir’e en yakın il olduğu için Manisa’ya da baktım, orada da randevu bulunamıyor. Kadınlarımızın sağlığı yok sayılıyor.” Dedi

BAŞKENTİMİZDE ÇOCUK HASTALANIRSA, 155 KİLOMETRE YOL GİTMEK ZORUNDA

Ankara ile ilgili araştırmasını paylaşan İlgezdi, “Başkentimizde, şehir merkezinde ikamet eden vatandaşlarımızın çocukları hastalanırsa, KBB muayenesi için Şereflikoçhisar’a 155 kilometre, Haymana’ya 90 kilometre, Kızılcahamam’a ise 81 kilometre yol gitmek zorunda” ifadeleri ile sağlıkta yaşanan krize dikkat çekti.

SAĞLIK SİSTEMİMİZDE İLERLEYİŞİN DEĞİL GERİLEYİŞİN SEMBOLÜ

İktidarın sağlığı ‘yap işlet devret’ şehir hastaneleri sandığını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “AKP’nin inşa ettiği sağlık sisteminin vatandaşlarımızın sağlığı pahasına çöküşünü ifade ediyor. AKP, sağlık sistemimizde ilerleyişin değil gerileyişin sembolü oldu. Sağlığı ‘yap işlet devret’ şehir hastaneleri sanan iktidar, insan yerine inşaatı tercih ediyor.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ