logo

İmamoğlu, Su Ürünleri Hali’nde Sezonu Açan Balıkçılarla

İmamoğlu, Su Ürünleri Hali’nde Sezonu Açan Balıkçılarla

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 1 Eylül’de “Vira Bismillah” diyerek yeni avlanma sezonuna başlayan balıkçılarla sabaha karşı 04.00’te Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde bir araya geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Eylül’de “Vira Bismillah” diyerek yeni avlanma sezonuna başlayan balıkçılarla, sabaha karşı 04.00’te Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde bir araya geldi.

İmamoğlu’na, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, İSYÖN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın ve İstanbul Su Ürünleri Hali Komisyoncuları Derneği (İSKOMDER) Başkanı Mahmut Uçan eşlik etti. Hal girişinde balıkçıların alkışlarıyla karşılanan İmamoğlu, sezonun ilk mezadına katıldı.

GECE NÖBETTEKİ İTFAİYECİLERE PALAMUT

 Başkan Uçan’ın yönettiği mezat, çift palamut üzerinden 55 TL ile başladı. Palamutun çiftine 56 TL veren İmamoğlu, artırıma başka katılan olmayınca mezatın kazananı oldu. 4 kasa balık alan İmamoğlu, “Sizin gibi gece çalışan itfaiye çalışanlarımız var. Gece nöbette olan itfaiyecilere yollayacağım bunu” diyerek, palamutların gideceği adresi açıkladı.

“DENİZLERİN BEREKETLİ OLMASI İÇİN TEMİZ OLMASI LAZIM”

“Vira Bismillah” diyerek yeni avlanma sezonuna başlayan balıkçılarla sezonu değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Allah, bol bereket versin” diyerek sözlerine başlayan İmamoğlu, “Hani insanlar emeğini taştan çıkarır ya, işte bu da öyle bir şey. Gecesini gündüzüne katarak çalışan emekçiler var burada. Allah, gönüllerine göre versin. Ama şunu da biliyoruz: Bir yandan da herkes en ucuz şekliyle balığa ulaşsın. Bunun olması için, denizlerin bereketli olması lazım. Denizlerin bereketli olması için, denizlerin temiz olması lazım. Denizleri kirletmemiz lazım. Balıkçılarımızın avlanırken kurallara uyması lazım.” Dedi.

KARADENİZ, BOĞAZ VE MARMARA, DÜNYANIN EN BEREKETLİ DENİZLERİ

İmamoğlu, balıkçıların sorunlarına dikkat çektiği konuşmasında, “Karadeniz, Boğaz ve Marmara, gerçekten dünyanın en bereketli, en lezzetli denizleri. Bu denizleri korumamız lazım. Bu denizlere zarar verecek hiçbir iş yapmamız lazım. Bu konuda hassasiyet diliyorum. Çünkü Allah’ın bir lütfu bu coğrafya. Bu duygularla bugün buradayız. Şu anda denizde avlananlar, burada satış yapanlar, yarın tezgahında balık satıp insanlara eriştirenler, bütün zincirin halkalarına başarılar diliyorum. Esnafımızın sıkıntıları var. Ekonomik koşullar zor. İnsanların alım gücü düşük. Bu hastalık süreci ciddi anlamda sıkıntı ortaya koymuştur. Esnafımızın desteklenmesi, teşvik edilmesi konusunda dönem dönem bizim de üzerimize düşen vazifeler var ama bizimki bir pansuman gibi. Esas olan bu konuda, esnafın desteklenmesine dönük başka tedbirlerin alınması, güçlendirilmesi. Bu süreci inşallah hep beraber atlatırız.” İfadelerine yer verdi.

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

Balık avı sezonu tüm balıkçılarımıza hayırlı ve bereketli olsun. Vira Bismillah.

Balık avı sezonu tüm balıkçılarımıza hayırlı ve bereketli olsun. Vira Bismillah.

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 31 Ağustos 2020 Pazartesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ