logo

İstanbul-İzmir Otobanında Rüzgâr Paneli İçin Kaç Kişinin Ölmesi Gerekiyor?

İstanbul-İzmir Otobanında Rüzgâr Paneli İçin Kaç Kişinin Ölmesi Gerekiyor?

İstanbul- İzmir otoyolunda rüzgar nedeniyle sürüş güvenliğinin tehlikeye girdiğine dikkat çeken CHP‘li  Gamze Akkuş İlgezdi, Rüzgar paneli yapmak için birilerinin ölmesi mi gerekiyor!” dedi.

İLGEZDİ: İSTANBUL-İZMİR OTOBANINA RÜZGÂR PANELİ YERLEŞTİRİLMESİ İÇİN KAÇ KİŞİNİN ÖLMESİ GEREKİYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi İstanbul- İzmir otoyolunda rüzgar nedeniyle sürüş güvenliğinin tehlikeye girdiği alanlar hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının haberi olmadığını ortaya koyarak, “Yolu kullanan herkesin rüzgar nedeniyle riske girdiği ortadayken, Ulaştırma Bakanlığı durumdan haberi bile yok. Rüzgar paneli yapmak için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor!” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin İstanbul-İzmir otoyolunda sürüş güvenliğini tehlikeye sokan şiddetli rüzgârların etkili olduğu alanlara dikkati çekmek üzere Meclis gündemine taşıdığı soru önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, “rüzgarla ilgili bir sıkıntı yok” açıklamasını yaptı.

CHP’li İlgezdi yolu kullanan herkesin önce ödenen fahiş ücretlerden sonrasında ise şiddetli rüzgârdan yakındığını hatırlatarak, “Devletin işlettiği otoyollardan neredeyse on katı fazlasını ödüyorsunuz ve sürüş güvenliğini tehlikeye atan şiddetli rüzgâr için hiçbir önlem alınmadığını görüyorsunuz. Aslında yurttaşlarımız kendi paralarıyla, kendilerinin ve sevdiklerinin hayatlarını tehlikeye atıyorlar. İnsan hayatı bu kadar değersiz olmamalı!” diyerek Bakanlığın verdiği anlaşılmaz yanıta sert tepki gösterdi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞININ YAPTIRDIĞI YOLDAN HABERİ YOK!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yaptırdığı yoldan haberi olmadığını belirten İlgezdi, “İstanbul’dan İzmir’e seyahati 3,5 saate düşürdüğü iddia edilen bu yola, Osmangazi köprü geçişi dahil 422 lira vermek zorunda olan sürücüler, güzergâh boyunca kimi zaman sürüş güvenliğini tehlikeye sokan şiddetli rüzgarla karşılaşıyorlar. Ne var ki, yüksek geçiş ücretlerine karşın, insanların hayatını tehlikeye sokan bu olumsuz duruma karşı Bakanlık önlem almak yerine, ‘rüzgâr sorunu yok’ demeyi tercih etmesi sorumsuzluktur. Bu durumda yaşanacak olası kazaların ve ölümlerin suçlusu iktidar ve bürokratlarıdır. Öte taraftan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın gerçekten göz göre göre gelen bu tehlikeden haberi dahi yoksa, bu çok büyük bir skandaldır. Her iki durumda da Bakanlığın şu soruya yanıt vermesi gerekiyor, ‘Şiddetli rüzgarların sürüş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü İstanbul-İzmir otoyoluna koruyu tedbir olarak rüzgâr panelleri yerleştirilmesi için ön koşul meydana gelecek kazalar ve yaşanacak ölümler midir?” dedi.

SKANDAL CEVAP

Konuyu bir soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdğını anımsatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Bakanlık tarafından, “Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu kullanıcılarından bugüne kadar rüzgar ile ilgili bir şikayet alınmamıştır” yanıtı verildiğini açıklayarak, “yaptırdığı yoldan haberi olmadığı anlaşılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen bu cevap büyük bir sorumsuzluktur ve skandaldır. Meydana gelecek ölümlerin ve kazaların sorumlusu da gerekli önlemleri almayarak vatandaşın canını hiçe sayan iktidar ve iktidarın sözünden çıkmayan bürokratlardır.” diye konuştu. 

Sosyal paylaşım sitelerinde en çok şikayet rüzgardan

Bakanlık “şikayet yok” diyorsa da otoyol ile ilgili Gazeteci Fatih Altaylı, “fazla rüzgar alıyor yol” açıklamasını yapmıştı. Ünlü sosyal medya platformu Ekşi Sözlük’teki İstanbul- İzmir otoyolu başlığında da rüzgarın tehlikesi ile ilgili çok sayı da eleştiri mevcut.

Ekşi Sözlük’ten yol ile ilgili örnekler:

“Bir diğer önemli nokta, yolun bazı bölümlerinde rüzgar o kadar artıyor ki, direksiyon elinizde sallanıyor. sanki kaldırıp arabayı yuvarlayacakmış gibi hissediyorsunuz.”

“İkinci kez kullandığım otoyol. Hep bana mı denk geldi bilmiyorum ama rüzgardan hız yapmak çok zor.”

“Diğerleri de belirtmiş ancak rüzgar gerçekten deli esiyor. Dönüş yolunda araba gaza bastıkça sağa sola kendisi savruluyordu.”

“Bir de yol müsait olmasına rağmen rüzgardan dolayı bazı noktalarda hız yapmak çok zor. Araba savrulup gidecekmiş hissiyatı oluyor.”

“Rüzgar biraz fazla bazı yerlerde hafif araçlar için tatsız olabilir.”

“Yolun bir çok kesiminde feci bir ters rüzgar var ve direksiyonu sıkı tutmak lazım. Araç bildiğin rüzgardan titriyor.”

“Daha önce de dikkat çekilen rüzgar zaman zaman etkiliydi.”

“Yolun büyük bir bölümü korkunç rüzgar alıyor. Birçok yerde aracın şerit içinde oynamasına sebep oluyor. Hatta belirli noktalarda -ki oralarda zaten rüzgar uyarıları var- ani rüzgar nedeniyle yarım şerit boyu kadar yer değiştirmeniz mümkün olabiliyor. Bu yol kışın çok can yakar. Rüzgar konusu bu yolu ciddi ciddi tehlikeli hale getirebilir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ