logo

İYİ Parti Kurultayı Meral Akşener’in Konuşmasıyla Başladı

İYİ Parti Kurultayı Meral Akşener’in Konuşmasıyla Başladı

İYİ Parti’nin “Millet bizi çağırıyor” sloganıyla düzenlediği 2. Olağan Kurultay’ı bugün Ankara Anfa Altınpark’ta “Covid-19” salgını kapsamında tedbirlerle gerçekleştiriliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Millet bizi çağırıyor” sloganıyla düzenlenen Meral Akşener’in tek aday olduğu İYİ Parti 2. Olağan Kurultay’ı bugün gerçekleştiriliyor.

GÜVENLİK KUVVETLERİNİ SAĞLIK ORDUSUNU SELAMLADI

Ülke güvenliğinin emanet edildiği güvenlik kuvvetlerini, sağlığın emanet edildiği sağlık ordusunu, çiftçileri, vatandaşları ve partililerini selamlayarak konuşmasına başlayan İYİ Parti lideri Meral Akşener Kurultay’da, son dönemde tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere doğa hakları ve EYT’lilere ilişkin de mesajlar paylaştı.

KURULUŞ MACERASINI PAYLAŞTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasında, kuruluş süreci ve bu süreçte yaşananları aktardı.

DOĞA HAKLARI, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE EYT MESAJI

Akşener, açılıştaki konuşmasında azdağları’nda, Salda’da, Cerattepe’de zalime kafa tutan doğa haklarını savunanlara, İstanbul Sözleşmesi ve EYT’lilere ilişkin mesajlarını iletip, yaptığı gezilerde dinlediği esnaf ve çiftçilerden gelen mesaj ve şikayetleri aktardı.

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜLECEK

Parlamenter sisteme dönüleceğinin sözünü de veren Meral Akşener, eskiye dönüş olmayacağını, eskinin olumsuzluklarını ortadan kaldırılarak “iyileştirilmiş parlamenter sistem” ile yeniden parlamenter sisteme dönüleceğini kaydetti. Diplomatların çekilerek boş bırakılan komşuların başkaları ile dostluklar geliştirdiğini ve ülkemizin yalnız bırakıldığını kaydeden Akşener, işi ehline vererek diplomasinin ve diplomatların eski saygınlığına kavuşacağını ifade etti.

GEÇMEDİĞİ KÖPRÜ, YOLLARIN PARASINI VERMEYECEK, MÜTEAHHİT CUMHURİYETİNE SON VERİLECEK

“Hani ekonomi uçacaktı?” Diye soran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ucube sistemin ülkeyi uçuruma sürüklediğini iddia ettiği konuşmasında, İyi Parti iktidarında Türk milletinin geçmediği köprülerin, yolların parasını vermeyeceğini, müteahhit cumhuriyetine son verileceğini, toplanacak milli eğitim şurası ile eğitimde fırsat eşitliğinin yeniden sağlanacağını, şahsi kavgalar değil Türkiye’nin kavgasının verileceğini, kutuplaşmayı ortadan kaldırıp 80 milyonu yeniden kenetleyeceklerini söyledi.

VERİLECEK SÜREDE DİVAN BAŞKANLIĞINA BAŞVURU

Meral Akşener’in tek aday olduğu İYİ Parti 2. Olağan Kurultay’ında delege imzası toplayamayan, salgın sebebiyle Genel Merkeze gelemeyen, kronik hastalığı olan tüm delege olmayan Genel İdare Kurulu adaylarının oluşturulacak Divan Başkanlığı tarafından verilecek sürede gösterilecek alana sosyal mesafe, hijyen kuralları ve görevlilerin uyarılarını dikkate alarak başvuruda bulunabilecekler.

Ankara Anfa Altınpark’ta gerçekleştirilen Kurultay’da Akşener’in konuşma yaptığı yeşil renkli kürsüde çiçekler ve küçük ağaçlar da yer aldı.

DİVAN BAŞKANLIĞI’NA İSMAİL TATLIOĞLU SEÇİLDİ

Kurultay alanına delegelerin alkışları eşliğinde gelen İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in gelişi sonrasında, İYİ Parti Kurultayı Divan Başkanlığı’na ise partinin Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu seçildi.

379 DELEGE İYİ PARTİYİ 2023 SEÇİMLERİNE TAŞIYACAK YÖNETİM BELİRLEYECEK

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yeniden tek aday olduğu İYİ Parti 2. Olağan Kurultay’ında kayıtlı bin 379 delege 150 kabinde oy kullanarak İYİ Partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak yönetim kadrosunu belirleyecek.

AKŞENER’DEN 100 KİŞİLİK “ANAHTAR LİSTE”

Asıl mücadelenin 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) ve 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçiminde yaşanması beklenen İYİ Parti 2. Olağan Kurultay’ındaki seçimde, parti yönetim organlarına üyeliklerin çarşaf liste yöntemi ile yapılacağı, Akşener’in 100 kişilik “anahtar liste” çıkaracağı öne sürülüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ