logo

Konya’nın Meram İlçesi Merkezli Şiddetli Deprem

Konya’nın Meram İlçesi Merkezli Şiddetli Deprem

Saat 20.43 itibarıyla Konya’nın Meram ilçesi merkezli şiddetli deprem meydana geldi yapılan ilk açıklamada 2 metruk binanın yıkıldı, 1 bina da hasar gördü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Konya Meram’da Saat 20.43’te  5,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Konya’da meydana gelen depremden bir kişi etkilendi. Metruk 2 binanın yıkıldığı depremde 1 binanın da hasar gördüğü öğrenildi.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

Konya’da saat 20.43 itibarıyla Meram ilçesi merkezli şiddetli deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan ilk açıklamada depremin büyüklüğünün 5.1, derinliğinin 10.61 km olduğu belirtildi. Deprem Antalya, Aksaray ve Isparta’da da hissedildi.

Depremin büyüklüğünü 5.0 olarak duyuran Kandilli Rasathanesi açıklamasında şiddetli depremin ardından peş peşe artçı depremlerin kaydedildiği belirtildi.

NACİ GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA

Konya depremi ile ilgili açıklama yapan Deprem Uzmanı Bilim Akademisi Üyesi Naci Görür, “Arkadaşlar, Konya-Meram-Kızılörende az önce 5,1 büyüklüğünde deprem oldu. Bu deprem büyük ihtimalle Akşehir Fay Zonu üzerinde ve normal faylanmaya bağlı. Geçmiş olsun” paylaşımı yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ