logo

Putin, ‘Dünyada İlk Corona Virüs Aşısı Tescil Edildi’

Putin, ‘Dünyada İlk Corona Virüs Aşısı Tescil Edildi’

Rusya’dan gelen son dakika haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kızına da uygulanan dünyada ilk corona virüs aşısının ülkesinde tescil edildiğini duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada ilk corona virüs aşısının ülkesinde tescil edildiğini duyurdu.

TÜRKİYE’DE KULLANILABİLMESİ İÇİN DSÖ ONAYI GEREKİYOR

İki kızından birinde uygulanan aşının Rusya’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından tescil edildiği açıklamasının ardından konu ile ilgili açıklama yapan Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri uzmanlar tarafından, aşının Türkiye’de kullanılabilmesi için DSÖ’den onay gerektiği kaydedildi.

“AŞI YETERİNCE ETKİLİ, UZUN SÜRELİ BAĞIŞIKLIK SAĞLIYOR”

Aşının geliştirme sürecine ailesinin de doğrudan katkıda bulunduğunu belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açıklamasında,  “Bu aşı yeterince etkili ve yapıldığı kişilerde uzun süreli bağışıklık sağlıyor. Aşının gerekli tüm klinik deneyleri geçtiğini de vurgulamak isterim.” Dedi.  

ATEŞİ 38 ÇIKTI VE DÜŞTÜ, BAŞKA YAN ETKİ GÖZLENMEDİ

 Tescil süreci tamamlanan koronavirüs aşısının deney sürecine kızlarından birinin de katıldığını, aşının geliştirilmesine katkıda bulunduğunu kaydeden Rusya Devlet Başkanı Vladimir, aşının kızında uygulama sonuçları ile “İlk aşı yapıldığında o gece ateşi 38 dereceye çıktı. Ancak ertesi gün 37 seviyelerine düştü ve başka yan etki gözlenmedi.” Açıklaması yaptı.

“NOMEKO” ADLI BİYOLOJİK ARAŞTIRMALAR VE İLAÇ ŞİRKETİNİN HİSSEDARI

Rus basınında yer alan haberlere göre, 2019’da 634 milyon dolar yatırımla kurulan “Nomeko” adlı biyolojik araştırmalar ve ilaç şirketinin önde gelen hissedarı olan, Putin’in büyük kızı Maria Vorontsova’nın aşıyı denemiş olabileceğini yazdı.

GELİŞTİRİLEN AŞIYA “SPUTNİK-V” ADI VERİLDİ

İki aşamalı uygulamasının 2 yıla kadar bağışıklık sağladığı bildirilen ve “Sputnik-V” adı verilen aşının Rusya Biyolojik Araştırmalar Gamalei Enstitüsü ile Rusya Savunma Bakanlığı’nın ortak çalışması ile geliştirildiği açıklandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ